Samenwerking binnen MKB

6 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Handtekeningen gezet in trouwzaal

Frans Witteman

HAARLEMMERMEER Ondernemersvereniging MKB Haarlemmermeer/Schiphol en Stichting MKB Amsterdam gaan nauw met elkaar samenwerken. Met enig ceremonieel werd onlangs de intentieverklaring hiertoe ondertekend.

Met de ondertekening van het document door Paul Kok (voorzitter MKB Haarlemmermeer/Schiphol) en Bart Drenth (voorzitter MKB Amsterdam) werd de belangrijke stap bezegeld. Het blijft niet bij samenwerken alleen. Middels handtekening en handdruk werd tevens de intentie uitgesproken te gaan onderzoeken of beide partners in de toekomst kunnen integreren. Voor de aanwezigen had de bijeenkomst dan ook veel weg van een verlovingsfeestje. Met het oog op die mooie toekomst vond de ceremonie plaats op een bijzondere locatie: de trouwzaal van de Molen van Sloten. Gelegen op het snijvlak van twee van de belangrijkste gemeenten van de Metropoolregio: Amsterdam en Haarlemmermeer. Ter kennismaking kregen de gasten een rondleiding door de gerestaureerde poldermolen die in 1991 door prinses Juliana werd geopend.

Beide voorzitters zijn ervan overtuigd dat de samenwerking zijn vruchten zal gaan afwerpen en een toegevoegde waarde is in de lobby voor regionale dossiers als openbaar vervoer, ruimtelijke ordening, infrastructuur, werklocaties, arbeidsmarkt en Schiphol. "Dossiers als deze houden niet op bij de gemeentegrens en daarom is het goed wanneer belangenbehartiging óók niet ophoudt bij de gemeentegrens." Om dat te onderstrepen stond voor gisteren een gesprek gepland met de Haarlemmermeerse wethouders Ap Reinders en Adam Elzakalai met op de agenda zaken die het MKB in de beide regio's betreffen en de belangen van Haarlemmermeer in relatie tot Amsterdam.

Ook regionale dienstverlening aan de leden en versterking van de organisatorische en financiële positie van MKB Amsterdam en Haarlemmermeer wordt gezien als een belangrijk pluspunt. De besturen gaan toewerken naar één financiële huishouding met één penningmeester. En naar herkenbare gebiedsindelingen met behoud van de lokale identiteit.

Foto: Paul Kok (l) en Bart Drenth: "Deze samenwerking gaat zijn vruchten afwerpen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie