12 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Geachte redacties,

Graag vragen wij uw aandacht voor een voorval van zinloos geweld : het met kogels kapot schieten van 21 ruiten van onze groente kas op Park2020. En we hopen op tips om dit soort bizar gedrag te kunnen oplossen en tegen te gaan.

Zie bijgesloten persbericht

Met vriendelijke groeten,

Franke van der Laan

Directeur StichtingMEERgroen

06-48226490

Persbericht :Zinloos geweld of gebrek aan zin?

21 ruiten van de kas van de voedseltuin op Park 2020 kapot geschoten: wie heeft tips?

Bij Stichting MEERGroen draait alles om burgerparticipatie. Dat staat voor samen verantwoordelijkheid nemen voor een samenleving waarin we nog vele generaties in harmonie met onze leefomgeving voort kunnen. Omdat biodiversiteit en de waarde van het ecosysteem als draagvlak voor onze samenleving centraal staat, doen we vooral natuurontwikkelings- en stadslandbouwprojecten. Inmiddels doen er op jaar basis ca 900 mensen mee. Een van onze 25 projecten samen 150 ha) is de voedseltuin op Park 2020, het meest duurzame kantorenpark van Europa, achter het station Hoofddorp.

Iedereen die in deze voedseltuin van 0.4 ha meewerkt, mag mee-eten van de enorme oogsten die er jaarlijks op het veld een in de kassen geproduceerd worden. Maar bijna niemand neemt die moeite: Voedsel heeft, ondanks het feit dat we het elke dag nodig hebben, niet de 'waarde' van werk dat achter een bureau geproduceerd wordt. Dat is jammer want veel bureauwerk in de internationale competitie om financiële targets maakt een boel mensen niet gelukkig, maar lekker in de natuur 'er iets moois van maken' bijna altijd wel.

Op Park2020 voeren we een 'open deuren' beleid samen met de projectontwikkelaar, want we streven er naar dat zoveel mogelijk mensen meegenieten van ons werk. 2 zaken zijn daar de afgelopen weken op onbegrijpelijke wijze uit de bocht gevlogen. Tijdens de storm van 18 januari nam een gemakzuchtig iemand de open deur politiek te letterlijk en sloot de deur van de kas niet , waardoor er 15 ruiten uitgeblazen werden en de deur verboog. Afgelopen donderdag was dat niet weer gerepareerd, toen we dit weekend een staaltje van zinloos geweld moesten constateren: op zaterdagnacht waren er maar liefst 21 ramen met kogels kapot geschoten ( zie foto's) .

Wij vragen ons af wie zo afgestompt of gefrustreerd is om een dergelijk actie uit te voeren. We krijgen hierbij graag tips over mensen die over deze actie opgeschept hebben of in de late uurtjes over Park 2020 zwerven.

Want het is niet alleen deze actie die ons zorgen baart: per jaar werken er bij ons tussen de 50 en 300 jongeren op stage: aan iedereen vragen we wat ze willen worden en wat ze met hun leven willen. Het verdrietige antwoord bij 95 % van hen is, dat ze geen idee hebben wat ze met hun leven aan moeten. Dat is geen goede basis om een samenleving duurzaam in te richten. Wat is er mis met de opvoeding, het onderwijssysteem en met de verstikkende regels van de overheid dat er zo veel mensen niet weten wat ze met hun leven willen. Grote kans dat ze hun frustratie over het gebrek aan ´zin in het leven´ botvieren met dit soort zinloos vandalisme, en niet alleen bij ons.

Franke van der Laan

Directeur Stichting MEERgroen

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie