Boerenkool met schaatsen bij Scouting in Zwanenburg

18 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Elk jaar kijken ze er weer naar uit, de leden en leidinggevenden van Scoutingvereniging Rijnlandgroep uit Zwanenburg. In februari is het tijd voor de traditionele boerenkoolmaaltijd en zoals al vele jaren gebruikelijk is, werd er eerst geschaatst op de ijsbaan in Haarlem om de honger op te wekken. Ook dit jaar was het weer een groot succes.

Elke zaterdag komen de leden van de Scoutingvereniging in Zwanenburg bij elkaar voor leuke activiteiten. En eens in de zoveel tijd wordt er echt iets speciaals gedaan. Zo was er afgelopen zaterdag de traditionele boerenkoolmaaltijd met vooraf een leuke groepsactiviteit: schaatsen op de ijsbaan in Haarlem.

De voorbereidingen voor deze dag begon voor de Welpen (7 - 11 jaar) al half januari. De boerenkool was gekweekt door Wim Geelhoed, de opa van een van de Welpen. Aan de Welpen de taak om de boerenkool te oogsten bij Volkstuindersvereniging de Pioniers. Negen Welpen gingen daarvoor al vroeg op pad met nieuw geleerde routetechnieken. Bij de volkstuin aangekomen hebben ze zelf tien volle tassen met boerenkool geknipt. Terug op het clubhuis hebben de Welpen heel hard hun best gedaan om de boerenkool te ritsen en klaar te maken om ingevroren te worden.

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk tijd voor de boerenkoolmaaltijd. Aan het begin van de middag verzamelde alle leden en een aantal ouders zich bij het clubhuis aan de Nolenslaan om vandaar te vertrekken naar de ijsbaan in Haarlem. Met zijn allen hebben ze daar heerlijk kunnen schaatsen. Het was geweldig weer en iedereen heeft dan ook genoten van de uurtjes op het ijs.

Ondertussen werd er in het clubhuis niet stil gezeten. Door de kookploeg werden kilo´s aardappelen en boerenkool gekookt en gestampt. Grote pannen rookworst, uitgebakken spekjes en jus zijn ook gemaakt. Toen de leden en leidinggevenden terugkwamen bij het clubhuis stond het eten al klaar. Daarna hebben alle leden en leidinggevenden genoten van de boerenkool met worst.

Ben je benieuwd wat we nog meer voor activiteiten doen bij Scouting? Neem even een kijkje op onze website www.scoutingrijnland.nl of kom eens langs bij ons op de Nolenslaan 5.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie