19 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Geachte redacties,

Er zijn vele groepen die de Heimanshof als hun thuis basis rekenen en daar hun positieve energie uithalen en in investeren. Een van de groepen die van elke activiteit iets spectaculairs weet te maken zijn de GreenTeens: 15 jongeren tussen 13 en 20 jaar oud inmiddels. Zij genieten jaarrond van de natuur en elkaar en weten dat met allerlei maatschappelijke initiatieven te combineren. Het is inmiddels een traditie dat zij zich midden inde winter 48 uur in de boomhut van de Struintuin van De Heimanshof terugtrekken om een goed doel te steunen, en ook te ervaren dat je lichaam niet altijd een CV installatie nodig heeft en wat een egel en een eekhoorn in de winter doormaakt.

Komende weekend 23-25 februari gaan zij weer en het beloofd een echt winter weekend te worden. Daar bij kunnen ze alle aandacht en steun gebruiken.

Hun zelfgekozen goede doel voor dit jaar zijn de Mamas in Zuid Afrika die wezen en straat kinderen opvangen. 50 % van de opbrengst gaat ook naar hun eigen programma.

Vrijdag 23 febr om 18 uur begint het programma met pizza's bakken in de leemoven van de Struintuin en zondag 25 om 18 uur worden ze weer afgehaald door hun ouders, die hen in te tussen tijd van catering zullen voor zien.

Graag beveel ik hun initiatief als voorbeeld voor andere jongen in uw berichtgeving aan en graag lichten zij aan u persoonlijk hun motieven en actie toe gedurende de loop tijd.

Voor meer info zie bijgesloten persbericht

Bijgesloten sfeerbeelden van eerdere overwinteracties

Met vriendelijke groeten,

Franke van der Laan

Beheerder Heimanshof

06-48226490

/: Persbericht: GreenTeens zetten zich in voor MAMAS kinderfonds met overwinterings actie

Wij zijn een groep tieners die van de natuur houden en vanaf De Heimanshof samen optrekken. We maken ons eigen jaarprogramma, gaan 1x per maand met elkaar op excursie in de natuur en realiseren leuke projecten voor doelen die wij belangrijk en/of duurzaam vinden. Wij financieren onze activiteiten grotendeels zelf door bijvoorbeeld te collecteren voor goede doelen als het Oranje fonds. Een deel van de opbrengst is voor het goede doel en een deel is voor onze eigen activiteiten.

Actie: GreenTeens de boom in voor het goede doel

Dit jaar gaan we de boomhut in voor het kinderfonds de MAMAS. In Zuid-Afrika leven miljoenen kinderen in armoede. 1.400 lokale vrouwen zijn hiervoor in actie gekomen en zorgen voor opvang, scholing, medicatie en liefde voor deze kinderen. Uiteraard hebben ze hier geld voor nodig. Met elke donatie van 5 euro kunnen ze een kind een maand lang verzorgen.

MAMAS is een kleine organisatie uit Nederland. Klein en dus minimale onkosten.

Wij willen zelf geld bijeenbrengen voor dit doel. Daarom laten wij ons vrijwillig 24 tot 48 uur in de boomhut op De Heimanshof opsluiten. Het wordt een echte 'overlevingstocht' zonder verwarming, televisie, mobiele telefoon en andere luxe. Door sponsering hopen we veel geld bij elkaar te krijgen voor het goede doel en ons eigen activiteitenprogramma. De boomhut ligt tijdens de actie vol hooi en we slapen er 1 of 2 nachten. Iedereen is welkom om ons op te zoeken en te steunen tussen vrijdag 23 februari aanstaande vanaf 18 uur, als we in de boomhut gaan, en zondag 25 februari 18 uur. Er is ook thee en koffie te koop voor het goede doel en u kunt ons ook komen sponseren natuurlijk!

Hebt u geen tijd om langs te komen maar wilt u ons wel sponseren? Dan kunt u ons ook sponseren door een bedrag over te maken naar:

IBAN Vriendenkring De Heimanshof: NL06INGB0005729896 o.v.v. Greenteens MAMAS-actie 2018

//

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie