'Esmee ging altijd al voor het hoogst haalbare'

21 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

MeerSport Spotlight over Esmee Visser

HOOFDDORP Niemand had gedacht dat Esmee Visser de macht zou grijpen tijdens de Olympische Spelen op de 5000 meter. Toch geloofden in ieder geval twee mensen in een enorme stunt van de Beindsdorpse: haar vader en haar oud-coach. Zij deden maandagavond hun verhaal bij MeerSport op MeerRadio.

Gerard Visser, de vader van de olympisch kampioene, voelde dat er een sensatie in de lucht hing. "Ik kreeg de prikkels door dat ze enorm veel plezier had in haar sport en in de trainingen. Elke keer als ze in het weekend thuiskwam, dan zei ze: 'ik kan nog veel harder'."

En hard ging ze. Met de winnende tijd van 6.50,23 reed ze in Pyeongchang zes seconden sneller dan ze ooit had gereden. "Het is typisch iets voor Esmee", vervolgt Gerard. "Op school wilde ze alleen maar tienen hebben. Wij, als ouders, zeiden dat een acht ook best prima was. Ze ging altijd al voor het hoogst haalbare. Dat karaktereigenschap zal je nooit uit haar krijgen."

Grote stappen

Ook haar oud-trainer Cock Baas merkte dat Esmee eerder in het seizoen het fundament had gelegd voor een goede race in Pyeongchang. "Het is duidelijk dat ze nog niet aan haar eind zit. Als je haar tijden bekijkt, dan blijkt dat ze elk jaar vier seconden harder is gegaan. Als je zulke stappen maakt, dan is het einde nog lang niet in zicht."

Cock was samen met wat vrienden van de ijsclub en de familie van Esmee naar Zuid-Korea afgereisd. In het stadion zag hij hoe Esmee nogmaals boven zichzelf uitsteeg. "We waren al vroeg in het stadion, want het was erg druk rondom de schaatshal. We hebben constant met kippenvel op de tribune gezeten. Toppers als Sablikova struikelden over haar tijd. Wat een waanzinnige rit van Esmee. Na afloop zongen veel supporters een liedje met de tekst: 'Esmee, Esmee, rondje 32.2'. Dat zou een prachtig carnavalsnummer zijn."

MeerSport is iedere maandagavond van 20 uur tot 21 uur te beluisteren op MeerRadio, te vinden op 105.5 FM en 106.6 FM of via MeerRadio.nl. Volg MeerSport op Twitter (@MeerSport) en Facebook (@MeerSportRadio) voor het laatste Haarlemmermeerse sportnieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie