Natuurlijk groen Haarlemmermeer

Lokaal nieuws

IVN werkgroep Haarlemmermeer geeft in 3 avonden en 3 excursies een blik op het natuurlijke deel van Haarlemmermeer. De eerste avond vindt plaats op woensdag 14 maart in het gebouw Hoofddorp-Centraal aan de Prins Hendriklaan in Hoofddorp. De andere cursus avonden zijn in april en mei.

De Haarlemmermeerpolder bestaat uit meer dan wegen, huizen en een vliegveld. Het natuurlijke Haarlemmermeer is te vinden op en langs akkers, parken, tuinen, plassen en sloten. Over dat natuurlijke deel van onze leefomgeving gaat deze cursus. In drie maanden met 3 avonden en 3 excursies krijgen de deelnemers meer kijk op het ontstaan van de polder, de bodemopbouw, het watersysteem en wat er groeit en bloeit. Daarnaast krijg je tips hoe je zelf actief kan meewerken aan het vergroten van de biodiversiteit in de polder of het enthousiasmeren van anderen voor een natuurlijk en groen Haarlemmermeer.

Praktische informatie

Data avonden: woensdag 14 maart, woensdag 11 april en woensdag 16 mei, van 19.45 tot 22 uur. Excursies op zondag 18 maart in Heimanshof 10.00 uur, zondag 15 april Haarlemmermeerse bos 10.00 uur en zondag 20 of 27 mei (NNB) op Kaageiland 10.00 uur.

Plaats: De cursus wordt gehouden in het gebouw Hoofddorp-Centraal, Prins Hendriklaan 33 Hoofddorp (voormalige gymzaal nabij kinderboerderij/wandelbos Hoofddorp).

Kosten: € 25 inclusief koffie/thee en diverse zoektabellen.

Aanmelden via ivnhaarlemmermeer@gmail.com

Meer informatie

Deze cursus wordt georganiseerd door de IVN werkgroep Haarlemmermeer. Wil je meer informatie, kijk dan ook eens op de facebookpagina Groen Haarlemmermeer of stuur een e-mail met je vraag naar ivnhaarlemmermeer@gmail.com

advertentie