Afbeelding
pr

Twee judoka's van Judo Yushi kampioen van Noord-Holland

19 maart 2019 om 12:49 lokaal

NIEUW VENNEP Judo Yushi heeft goed gepresteerd op het kampioenschap van Noord-Holland in de leeftijdscategorie tot 15 jaar. Maira Medema en Markus Feddema werden kampioen van Noord-Holland. Met nog drie judoka's in de medailles, staat Judo Yushi straks met vijf judoka's op het NK tot 15 jaar.

Judo Yushi judoka Maira Medema had vorige week al meegedaan aan het NK tot 18 jaar in de klasse tot 44 kg en werd derde van Nederland. Maar Maira is nog officieel een judoka in de leeftijdsklasse tot 15 jaar. Tot 44 kg was zij de favoriet. Maira won al haar partijen tot en met de halve finale voortijdig met vol punt. In de finale domineerde Maira, maar een aanval van haar werd overgenomen. Dit bleek echter geen score en in het grondjudo dat direct op deze actie volgde pakte Maira haar tegenstandster in een houdgreep die ze voor ippon vasthield.
Ook Markus Feddema werd bij de jongens in de klasse tot 46 kg kampioen. In één van de sterkst bezette klassen wist ook Markus zijn wedstrijden tot de finale voortijdig te winnen. De halve finale won Markus met een spectaculaire heupworp. In de finale had Markus een wat lastigere tegenstander, maar ook hem lukte het om zijn tegenstander in een houdgreep te pakken en die vast te houden.
Kimberley Werginz kwam uit in de klasse tot 57 kg bij de meisjes. Kimberley won met hard werk vier partijen op rij, en kon alleen in de strijd voor het kampioenschap haar tegenstandster niet verslaan, waardoor Kimberley tweede werd. Estrella Otte (meisjes tot 48 kg) en Lucas Beelen (jongens tot 55 kg) maakten ook een mooie reeks en behaalden brons. Zijn jongere broer Renz Beelen is eerstejaars in deze leeftijdsklasse. Ook hij kwam dichtbij. Na vijf wedstrijden verloor hij om brons, maar liet wel al zien dat hij goed kan meekomen! Alle vijf de judoka's met een podiumplaats mogen uitkomen op het NK tot 15 jaar, dat op 6 april plaatsvindt