Ook het onderwerp mobiliteit komt aan bod tijdens de 'omgevingsgesprekken'.
Ook het onderwerp mobiliteit komt aan bod tijdens de 'omgevingsgesprekken'. Joop Touw

In gesprek over de toekomst van de gemeente Haarlemmermeer

4 april 2019 om 19:00 lokaal

HOOFDDORP Inwoners van Haarlemmermeer die graag mee willen praten over de toekomst van de gemeente, kunnen zich aanmelden voor zogenaamde 'omgevingsgesprekken'. Hierin staat telkens een gebied centraal. 

'Hoe ziet de omgeving waar we wonen en werken er in de toekomst uit? En hoe gaat Haarlemmermeer om met de grote vraag naar woningen, met mobiliteit, landbouw, economie, natuur, groen en klimaatverandering? Deze vragen komen dit voorjaar aan bod in een serie van vijf 'omgevingsgesprekken' met inwoners en ondernemers over de omgevingsvisie', zo meldt de gemeente.

RUIMTE 'In de omgevingsvisie staat hoe we in Haarlemmermeer ook in de toekomst prettig kunnen wonen en goed kunnen ondernemen. De omgevingsvisie gaat over de komende 20 jaar. Het laat zien welke ruimte inwoners en ondernemers krijgen om zelf hun omgeving beter en mooier te maken.'

De gemeente maakt de omgevingsvisie, maar inwoners, ondernemers en experts kunnen meepraten. De komende maanden vinden in vijf gebieden in Haarlemmermeer omgevingsgesprekken plaats. Inwoners zijn welkom mee te komen praten. Met een grote kaart van het gebied op tafel worden de hoofdthema's als klimaatverandering, gezondheid, milieukwaliteit en biodiversiteit, mobiliteit en woningbouw besproken. 

DEELNEMERS Iedereen die interesse heeft, kan zich aanmelden via omgevingswet@haarlemmermeer.nl. Om iedereen aan het woord te laten komen, is het streven twintig tot dertig deelnemers per gesprek. De gesprekken vinden steeds plaats van 19.30 tot 21.30 uur en zijn gepland in Het Trefpunt in Nieuw-Vennep (15 april), dorpshuis Cruquius (8 mei, locatie onder voorbehoud), het oude raadhuis in Halfweg (27 mei), het raadhuis in Hoofddorp (18 juni) en dorpshuis Marijke in Burgerveen (9 juli, locatie onder voorbehoud). 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie