Leersum  5277572_dko34bloemencorsoleersum 22.jpg
Leersum 5277572_dko34bloemencorsoleersum 22.jpg Foto Rinus van Denderen

Geen verkeersregelaars bij verwachte chaos rond corso

9 april 2019 om 12:31 lokaal

HOOFDDORP Er worden komende zaterdag geen verkeersregelaars ingezet als de wegen in Haarlemmermeer overvol raken door het bloemencorso in de Bollenstreek. Dat heeft wethouder Marja Ruigrok van Verkeer en Vervoer vorige week tijdens de raadsvergadering geantwoord op mondelinge vragen van D66-fractievoorzitter Joost Koomen.

De stoet van de bloemcorso rijdt zaterdag van Noordwijk naar Haarlem. Er komen meer dan een miljoen toeschouwers op af en dat was afgelopen jaren ook in Haarlemmermeer goed te merken. D66'er Koomen vroeg zich daarom af of het niet verstandig is om verkeersregelaars in te zetten om het verkeer in goede banen te leiden.

PAKKET Wethouder Ruigrok vond dat niet echter zo'n goed idee. Volgens haar hebben verkeersregelaars alleen zin bij de kop van een file. Wel is er zaterdag wel een pakket andere maatregelen van kracht. Zo is er extra bewegwijzering bij de N207 en zijn de hulpdiensten paraat.

Raadslid Koomen was niet tevreden over het antwoord. Hij begreep niet helemaal waarom verkeersregelaars geen goed idee is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie