Online cursus Omgaan met Dementie voor kinderen van een ouder met dementie

Lokaal Deel je nieuws

Op donderdag 2 en 9 juni organiseert Mantelzorg & Meer een tweedelige online training ‘Omgaan met dementie’. Deze training is voor kinderen van een ouder met dementie.

Als je vader of moeder dementie heeft wil je waarschijnlijk graag weten hoe je hier het beste mee kunt omgaan en wat je beter niet kunt doen. ‘

Dementie betekent nogal wat voor iedereen die erbij betrokken is. Begrijpen wat de ziekte met iemand doet en hoe je hier het best op kunt inspelen, is van groot belang. De training gaat uit van de belevingsgerichte benadering: meegaan in de beleving en gevoelswereld van de persoon met dementie. Dit heeft een positieve invloed op het dagelijks functioneren en biedt ruimte voor echt contact met je vader of moeder. 

De onderwerpen in deze tweedaagse training zijn:

Vormen van dementie / Werking van het geheugen / De belevingsgerichte benadering / Wat betekent dit voor jou / Hulpmogelijkheden

Aanmelding: De training vindt plaats op donderdag 2 en 9 juni van 19.30 tot 21.30. Na aanmelding ontvang je via de mail een link voor de online bijeenkomst.

Voor vragen of aanmelden kun je contact opnemen met Mantelzorg & Meer via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250

advertentie