Marja Ruigrok reikt de prijzen uit
Marja Ruigrok reikt de prijzen uit Jos Jaspers / Meerdoc

Gouden MeerRadio Microfoons voor podcasts senioren

20 december 2022 om 09:43 Lokaal Deel je nieuws

HOOFDDORP - Haarlemmermeerse senioren maakten zulke goede podcasts, dat er niet één maar twee Gouden MeerRadio Microfoons werden uitgereikt. Dat deed wethouder Marja Ruigrok (o.a. cultuur) dan ook in het Oude Raadhuis op maandagmiddag 19 december. Het was de bekroning van de workshopserie Forever Young Radio, die in het afgelopen najaar menig 65+-er aan de microfoon kluisterde.

De Gouden MeerRadio Microfoon is de prijs voor de beste, door Haarlemmermeerse senioren zelf gemaakte podcast. Dat doen zij, onder deskundige begeleiding, in de workshop ‘Forever Young Radio’. Die workshop startte in augustus en kreeg een enthousiaste ontvangst van de deelnemers – die vaak nog nooit met de media in aanraking kwamen, maar wél nieuwsgierig zijn naar hun mogelijkheden.

“Ambitieus en leergierig”

Wat de jury opviel was dat alle deelnemers zonder uitzondering zeer enthousiaste cursisten bleken: betrokken bij de workshops, ijverig want thuis al vooruitwerkend en kritisch op ‘vaststaande’ radioregels. “Jullie waren ambitieus en leergiering. En bovendien gretig om verdere ontdekkingen in het radiovak te doen,” aldus Marja Ruigrok die het juryrapport citeerde. “Ik denk dan ook dat een aantal van jullie zal doorstromen naar MeerRadio.” MeerRadio en Pier K, in samenwerking met o.a. Amstelring, zijn de initiatiefnemers van deze workshop. Moreen Pattiruhu en Bram van Uchelen (productiehuis Meerdoc) voerden hem uit.

Er kan er maar ééntje de beste zijn…

De deelnemers van Groep E gingen er met de eerste prijs van door. Geen wonder, want de jury ontdekte bij hen een portie extra ijver. Maar ook: ‘fanatisme om de eerste prijs te winnen.’ Dat resulteerde in een kwaliteitsvolle podcast, die diverse cursisten directe doorstromingsmogelijkheden naar het lokale radiostation bood. MeerRadio voorzitter Annemiek Holkeboer: “Ze zijn bijzonder welkom. Wij kunnen volop mensen plaatsen!”

 1.500+ cursisten maakten kennis met radio maken

In de media workshopseries Maak Nieuws bij MeerRadio, Nieuws=Nieuws.Toch?! en Forever Young Radio (alle drie georganiseerd door uitvoerend producent Meerdoc) maakten sinds 2016 al meer dan 1.500 jongeren en ouderen kennis met radio en podcasts maken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie