Afbeelding
Nederland Schoon

Doe mee met de Landelijke Opschoondag bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp

9 maart 2023 om 11:40 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 18 maart organiseert SuperSchoon Haarlemmermeer (zwerfafvalacties van NMCX) een grootschalige schoonmaakactie rondom de Toolenburgerplas. De actie vindt plaats in het kader van de Landelijke Opschoondag, een jaarlijks initiatief van Nederland Schoon waarbij Nederland wordt gestimuleerd zwerfafval op te rapen. SuperSchoon roept iedereen op om deel te nemen aan dit impactvolle en gezellige evenement!

SuperSchoon Schoonmaakactie 

Het evenement begint om 9.30 uur bij restaurant Long Island en duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten. Vrijwilligers worden in kleine groepjes ingedeeld en gaan op een aangewezen plek met een vuilniszak en grijper aan de slag om zwerfafval op te rapen. Deelnemers ontvangen ook een afval-bingokaart, waarmee ze - als deze vol is - een leuk prijsje kunnen winnen. Een week na de actie, worden tien winnaars getrokken en gedeeld op de social mediakanalen van SuperSchoon. De ochtend wordt afgesloten met gratis koffie gesponsord door restaurant Long Island en wat lekkers.

Toolenburgerplas

De Toolenburgerplas is een kunstmatig meertje en natuurgebied, geliefd in Hoofddorp en omgeving. Door het jaar heen is het er heerlijk wandelen en fietsen en in de zomer wordt er gezwommen en gesurft. Extra belangrijk dus om juist deze natuurrijke plek schoon te houden.

Meerdere schoonmaakacties in de gemeente

Naast de schoonmaakactie van SuperSchoon, vinden er op meerdere locaties in Haarlemmermeer opruimacties plaats. Deze acties worden vanuit lokale Facebookgroepen georganiseerd en zijn er in Nieuw-Vennep, Lisserbroek, Zwanenburg en in de Hoofddorpse wijken: Toolenburg, Tudorpark en Graan voor Visch. Meer informatie is te vinden op Facebook.

Locatie en tijden

Datum: zaterdag 18 maart 2023

Tijd: 9:30 tot ongeveer 11:00 uur

Plaats: Long Island, IJweg 1270, Hoofddorp

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie