Bookstore Day is terug van weggeweest
Bookstore Day is terug van weggeweest Foto Sjoerd Agterhof

Bookstore Day in Badhoevedorp

25 maart 2023 om 15:49 Lokaal Deel je nieuws

Badhoevedorp - Drie jaar na de laatste Bookstore Day is de leukste dag van het jaar in de boekhandel terug van weggeweest. Niet landelijk dit keer, maar in Badhoevedorp bij Boekhandel Jaspers. De boekhandel vond het zo jammer, dat deze leuke dag er niet meer was, dat ze het zelf zijn gaan organiseren.

En dat is gelukt. Sjoerd Agterhof, eigenaar van Boekhandel Jaspers vindt het naast leuk, ook heel belangrijk dat er een speciale dag is waarop de boekhandel wordt gevierd en boekhandelsklanten in het zonnetje worden gezet. Bookstore Day is bij uitstek iets dat alleen in de fysieke winkel kan en dat maakt het nu nog belangrijker dan in het verleden. Al heel lang verschoof de verkoop van boeken langzaam naar online, maar sinds corona, is dat versneld. Ondanks dat de meeste boekhandels een volwaardige webshop hebben, waar je net zo snel en voor dezelfde vaste prijs kunt bestellen, is het marktaandeel van fysieke winkels ten opzichte van webshops, na corona nog maar zo’n 50 procent, terwijl dat voor de pandemie meer dan 65 procent was. Des te meer reden voor de Badhoevedorpse boekhandel om de trouwe boekhandelsklanten op Bookstore Day iets extra’s te bieden.

Bookstore Day begint zaterdag 1 april om 9 uur en duurt tot 17.00 uur. Er komen verschillende auteurs langs, die hun boeken zullen signeren. ’s Morgens vanaf 11 uur kun je Milou van der Will ontmoeten in de winkel. Haar vegetarische kookboeken, Vegan East, Vegan Comfort en Vegan Summer hebben een Oosterse twist en zien er prachtig uit. ’s Middag signeert Tiny Fisscher vanaf 14:30 haar jubileumuitgave van het boek ‘Dit’. Een boek vol korte, poëtische dierenverhalen. Een boek voor iedereen die durft te dromen, want zoals Schildpad zegt in een van de verhalen: ‘In dromen kan alles’.

Daarnaast worden veel toptitels van auteurs als Paul McCartney, Barack Obama, Murat Isik en Tom Lanoye alleen op deze dag aangeboden met kortingen tot 75%. Ook zijn er mooie gesigneerde uitgaven verkrijgbaar van bekende auteurs. Boekhandel Jaspers heeft voor deze dag ook een grote partij hele mooie Ajax boeken kunnen kopen over onder andere de Europa Cup, Sjaak Swart en Piet Keizer. Allemaal uitgaven van Kick Uitgevers, die bekend zijn om hun hele mooie, vaak genummerde en in een cassette geleverde voetbalboeken. Ook deze zijn eenmalig op 1 april voor spotprijzen te koop op Bookstore Day. Voor alle acties geldt op is op.

Dit jaar is Bookstore Day alleen in Badhoevedorp, maar Sjoerd hoopt dat er volgend jaar weer collega’s zijn die enthousiast zijn geworden en aansluiten en wie weet wordt het dan weer een landelijke feestdag in de boekhandel. En Sjoerd zegt het er voor de zekerheid maar even bij, het is op zaterdag 1 april, maar zeker geen grap!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie