Afbeelding
Pixabay

Op zoek naar spinnen in huis en tuin

19 september 2020 om 10:10 Natuur en milieu

HAARLEMMERMEER Iedereen die zaterdag of zondag spinnen tegenkomt, kan meedoen aan de Nationale Spinnentelling. Met de spinnentellling probeert de Jaarrond Tuintelling een beeld te krijgen van hoe de natuur in Nederland is samengesteld.

Het zou goed kunnen dat de kruisspin op nummer 1 belandt, want dat was de afgelopen zes jaren ook al zo. Toch leven er in Nederland zo’n 640 verschillende spinnensoorten. Die hebben allemaal hun eigen voorkeur voor leefgebied. Van op de muur tot in de tuin, deelnemers moeten overal zoeken.

De meldingen kunnen aan de hand van een spinnenzoekkaart worden gedaan op tuintelling.nl. Vorig jaar deden 187 mensen dat, die er gemiddeld 22 telden. De jaren daarvoor waren er meer spinnen per teller. Mogelijk kwam dat door het droge weer, waardoor er meer zijn doodgegaan in de zomer, of waren ze minder groot zodat ze minder goed opvielen.

De Jaarrond Tuintelling is een project van zeven natuurorganisaties. Die willen de slechtst onderzochte natuurgebieden, zoals tuinen, zo goed mogelijk in kaart krijgen door mensen het hele jaar door van alles te laten tellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie