Chemokar De Meerlanden rijdt maandag 16 april door Haarlemmermeer

2 april 2012 om 00:00 Ondernemend

RIJSENHOUT - De Chemokar van De Meerlanden rijdt op maandag 16 april in plaats van maandag 9 april door de gemeente Haarlemmermeer. Maandag 9 april is 2e Paasdag en deze datum is foutief opgenomen in de afvalkalender 2012. De volledige route en tijden zijn te vinden op de afvalkalender of op www.meerlanden.nl/afvalkalender. Bewoners kunnen bij de Chemokar klein chemisch afval en kleine huishoudelijke apparaten afgeven.

Klein chemisch afval is afval dat niet in de restafvalcontainer mag, zoals batterijen, accu's, spaarlampen, medicijnen, verf en verfproducten zoals terpentine. Lege verpakkingen zijn geen KCA en mogen gewoon in de restafvalbak of verzamelcontainer voor bijvoorbeeld plastic verpakkingsafval. Op www.meerlanden.nl staat een overzicht van alle producten die onder klein chemisch afval vallen.

Naast klein chemisch afval kunnen ook kleine huishoudelijke apparaten worden ingeleverd bij de chemokar zoals een strijkbout of elektrische tandenborstels. De apparaten mogen niet groter zijn dan een hand; de ruimte in de KCA-wagen is beperkt. Wat niet aangenomen wordt bij de chemokar zijn grote apparaten zoals beeldschermen, computers en stereoapparatuur. Deze spullen kunnen kosteloos naar de milieustraat worden gebracht.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie