Echt lage(re) prijzen bij The Outlet Factory

9 juli 2012 om 00:00 Ondernemend

CRUQUIUS - Wie op zoek is naar de goedkoopste meubelen, die moet echt een bezoek brengen aan The Outlet Factory aan de Spaarneweg 75a in Cruquius. Dat zeggen de mensen achter The Outlet Factory. "Want wij doen het anders. Echt goedkoper!"

"Door eigen marktonderzoek kwamen wij tot de conclusie dat de prijzen in de andere outlets dikwijls maar 10 tot 20 procent lager zijn dan bij de reguliere bedrijven. Tevens kopen die outlets gewoon reguliere handel in en kan er gewoon bij-besteld worden, tegen prijzen die iets onder het winkel-niveau zijn. Onze gedachte was meteen: dit moet beter kunnen. En inderdaad, dit kan veel beter."

Het begon allemaal met een faillissement van een meubelzaak waarbij de curator de gehele magazijn- en winkelvoorraad aanbood voor een fractie van de kostprijs. "Na scherp gecalculeerd te hebben bleek dat onze verkoopprijzen gemiddeld 50 tot 70 procent lager uitkwamen dan de normale winkelprijzen. Dit leek ons een goed uitgangspunt voor de start van een nieuw soort outlet."

"Door onze goede contacten op de internationale meubelbeurzen in Europa en met enkele grote retailbedrijven in West-Europa waren wij ervan verzekerd constante aanvoer te hebben in de meubelbranche. Dan gaat het om uitlopende artikelen of collecties naast de opkoop van grote faillissementspartijen. De aankoop van de nieuwe collecties via meubelbeurzen bleek direct een schot in de roos. Het gaat dikwijls om geheel met de hand vervaardigde meubelstukken van topkwaliteit."

"In verre landen wordt meestal nog geheel op traditionele wijze gewerkt. Dan gaat het om kasten, tafels, stoelen, dressoirs, banken, serre- en tuinmeubelen. Bij The Outlet Factory is het allemaal te vinden voor de laagste prijzen. Wel is alles eenmalig, wij kunnen niet nabestellen."

"Door onze partij-inkoop hebben wij ook de zogenaamde knock-down meubelen of bouwpakketten, die in Nederland zo populair zijn gemaakt door Ikea. Onze presentatie is wellicht niet zo overzichtelijk, maar zo kunnen kopers wel honderden euro's besparen." Vervolgens: "Als wij een tafel met een winkelwaarde van 1000 euro voor een prijs van 300 euro aanbieden, kunnen wij natuurlijk niet dezelfde garantie geven als de winkel. Maar we geven wel een goede service en deskundig advies. Door onze jarenlange ervaring is er veel kennis in huis."

The Outlet Factory werkt met vaste bezorgdagen: de woensdag en vrijdag. De winkel is open van maandag tot en met zaterdag en elke eerste zondag van de maand.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie