Huis van de week: Uw kinderen een eigen badkamer?

Ondernemend

HOOFDDORP - Het gebeurt niet zo vaak dat het Huis van de Week bijzonder geschikt is voor verschillende doelgroepen. Dat is met het huis aan de Harriet Freezerstraat 11 in Hoofddorp beslist het geval. Het uitgebouwde hoekhuis met twee badkamers en een slaapkamer op de begane grond heeft heel veel gebruiksmogelijkheden.

"Het is absoluut een heel fijn huis", vertellen Irma en Tino. "Maar - zoals vaker in de krant staat - zijn bij ons ook de kinderen de deur uit en willen we kleiner gaan wonen. Het is ook een heel comfortabel huis, want op de begane grond is - naast de woonkamer en de keuken - een mooie grote slaapkamer met een eigen badkamer. Onze kinderen vonden dat zeker geweldig, die gingen naar de middelbare school toen wij hier kwamen wonen, want nu hadden zij op de eerste verdieping hun eigen slaapkamers en een eigen badkamer. Wij vonden het ook echt ideaal, want met twee badkamers loop je elkaar niet in de weg. Door de slaapkamer en badkamer op de begane grond is het huis ook heel geschikt voor minder validen en met een kleine aanpassing heb je een ideale plek voor kantoor aan huis of een praktijkruimte. Er is een achterom, dus je hoeft dan niet de mensen door je huis te laten."

De uitgebouwde tuingerichte woonkamer met schuifpui, heeft een open haard en aparte eetgedeelte in de zijaanbouw. De open keuken in een U-opstelling is voorzien van tal van inbouwapparatuur. Tevens is er de doorloop naar de ruime slaapkamer met schuifpui en volledig betegelde badkamer met vloerverwarming.

Op de eerste verdieping is aan de achterzijde een grote slaapkamer over de volle breedte van het huis, een tweede slaapkamer aan de voorzijde en de volledig betegelde badkamer met ligbad, douche, een 3e toilet en een wastafel. Via de vaste trap komt men op tweede verdieping waar zich een vierde grote slaapkamer bevindt.

"Wij wonen hier nu ruim 16 jaar en met heel veel plezier", vertelt Irma verder. "Door de jaren heen hebben wij diverse verbouwingen gedaan. Aan de tuinzijde is bijvoorbeeld de woonkamer uitgebouwd en aan de zijkant is de eetkamer aangebouwd. De tussenmuur die wij hebben laten plaatsen, kan eenvoudig weggehaald worden en dan heb je echt een enorme ruimte voor een kantoor aan huis. Vanuit de woonkamer kom je in de zonnige achtertuin. Dertien meter diep! Naast ons huis hebben we een eigen parkeerplaats. Verder is het een bijzonder kindvriendelijke woonomgeving. Het huis ligt ook heel gunstig ten opzichte van de uitvalswegen, sportfaciliteiten, scholen en winkels. Winkelcentrum Toolenburg en de Vier Meren zijn heel dichtbij. Naar station Hoofddorp fiets je in 10 minuten en ook de recreatieplas is op korte afstand. Wij gaan straks op zoek naar een leuk appartement, wel hier in de omgeving, want het is een heerlijk rustige buurt om te wonen en heel centraal. Natuurlijk vinden we het ook wel jammer om het huis te verkopen, maar het is echt veel en veel te groot voor ons twee."

Voor meer informatie:

www.vangroenigen.nl

advertentie