Een huis dat voelt als een warme jas

Ondernemend

Huis van de week

HOOFDDORP Het Huis van de Week staat dit keer in een rustige en ruime woonomgeving aan de Blankenstraat in Hoofddorp. Het is een uitstekend onderhouden eengezinswoning met een aangebouwde overdekte veranda. De begane grond heeft plavuizen met vloerverwarming als hoofdverwarming, dus geen storende radiatoren in de kamer.

"Het is zo'n huis dat voelt als een warme jas", vertelt Robin. "Knus en gezellig. Het is echt heel fijn om hier te wonen, heel rustig en heel groen. Maar mijn man John en ik hebben altijd een droom gehad om wat vrijer te kunnen wonen. En plotseling kwam die droom voorbij. Wij wonen hier nu een kleine vier jaar, dus eigenlijk is het vreemd om nu al weer het huis te verkopen. Maar een droom komt meestal maar één keer voorbij…."

John en Robin hebben heel wat aan het huis veranderd. Alleen het toilet in de hal, de vloer op de begane grond en de keuken zijn nog van de vorige eigenaar. Robin: "We hebben het grondig aangepakt. De ouderslaapkamer heeft een elektrisch rolluik. Dat is heel plezierig, want John loopt wisseldiensten en als hij nachtdienst heeft en overdag moet slapen, is het aardedonker in de slaapkamer. En in de zomer ook nog eens lekker koel. De badkamer hebben we drie jaar geleden vernieuwd en een meter uitgebouwd. Wij zijn alle twee nogal groot en vandaar dat het bad ook groter is dan in de meeste andere huizen, 90 x 200 cm en er is een grote douche. Ook ontbreekt de muziekinstallatie niet! Totaal zijn er 3 slaapkamers, waarvan eentje als inloopkast is ingericht, plus een grote kast boven aan de trap. Ook de zolder hebben we helemaal verbouwd. Zowel aan de voor- als achterzijde is een grote dakkapel geplaatst, waardoor een ruime vierde slaapkamer is ontstaan. De muren zijn bekleed met steigerhout. Op deze verdieping is ook heel veel bergruimte. We hebben nog wel het idee gehad om de keuken te verplaatsen naar de straatkant. Dan zou de woonkamer meer bij de tuin zijn. Maar daar zijn we dus niet aan toegekomen."

De Blankenstraat ligt in een kindvriendelijke wijk, met voetvalveldjes en speeltuinen. Het centrum, het station van Hoofddorp en de voornaamste uitvalswegen zijn vlakbij. "En toch is het hier heel rustig", vertelt Robin verder. "Het is een woonerf, dus er komt alleen bestemmingsverkeer."

Terug naar het huis; de halfronde luxe keuken aan de achterzijde is onder andere voorzien van een inductiekookplaat, koelkast, vaatwasmachine en combimagnetron.

De woonkamer heeft openslaande deuren naar de zonnige tuin. "En we hebben een hele grote overdekte veranda", gaat Robin verder. "Toen wij naar het huis gingen kijken waren we daar gelijk verliefd op. Je zit er heerlijk, we hebben verwarming, dus je kunt echt het hele jaar buiten zitten. Ook heel plezierig is de stenen berging van ongeveer 22 m2 over de hele breedte van de tuin, met een groot dakraam, dus ook lekker licht. En heel handig is de grote roldeur. Daardoor kan de motor binnen staan en natuurlijk ook de fietsen. De achterkant van de berging is via het parkeerterrein van het volgende blok bereikbaar. En er is een achterom. In de royale voortuin is ruimte voor twee auto's. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook heel makkelijk een caravan neerzetten om in en uit te laden. De straat is groot genoeg. En weet je wat ook zo ontzettend handig is? In de kamer is een enorm grote voorraad kast. Niet alleen handig voor de boodschappen, ik rol daar ook zo de kinderwagen in….."

voor meer informatie:

www.poldermakelaars.nl

advertentie
advertentie