Reggefiber stelt glasvezelwijkcentrale open

Ondernemend

NIEUW-VENNEP Reggefiber houdt op woensdag 9 december een open dag voor alle inwoners van Getsewoud-Noord. Iedereen kan deze dag een kijkje nemen in de glasvezelwijkcentrale achter Herfstpark 17 en de techniek achter glasvezel beleven. Tevens organiseert Reggefiber op zaterdag 12 december een aansluitdag bij het glasvezelinformatiepunt in TravelXL Van Limburg, om te demonstreren hoe de huidige apparatuur voor internet, tv en telefonie in de woning kan worden aangesloten.

Op een wijkcentrale worden ongeveer 2.500 woningen aangesloten. Op deze manier krijgt elke woning een eigen verbinding op het glasvezelnetwerk. Tijdens de open dag legt Reggefiber uit hoe glasvezel werkt en laat bijvoorbeeld zien hoe de verbindingen aan elkaar worden gelast. Als inwoners hun laptop meenemen, ervaren zij direct hoe razendsnel en stabiel internet via een glasvezelverbinding is. De aanwezige providers beantwoorden alle vragen over televisie, internet en/of telefonie via glasvezel. De wijkcentrale achter Herfstpark 17 is tussen 10.00 en 16.00 uur geopend.

De laatste stap in het aanlegproces van Reggefiber is het installeren van een glasvezelaansluitpunt in de woning. Dit kan nog wel eens voor vragen zorgen. Glasvezeladviseur Robrecht: "Om inwoners te helpen en te laten zien hoe eenvoudig het aansluiten van de apparatuur is, organiseert Reggefiber een aansluitdag. Ik laat u graag stap voor stap zien hoe het aansluiten van de apparatuur op het glasvezelaansluitpunt in zijn werk gaat. En dat dit helemaal niet zo moeilijk is. Ook geven we iedereen advies op maat."

Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel ook terecht in het glasvezelinformatiepunt in TravelXL Van Limburg aan het Händelplein. Kijk voor alle glasvezelinformatiepunten, openingstijden en meer informatie op www.eindelijkglasvezel.nl/getsewoud.

advertentie
advertentie