Prettig familiehuis, veel kamers en praktische bergruimte

Ondernemend

Huis van de week

HOOFDDORP Het Huis van de Week staat in Hoofddorp, in de populaire en groene wijk Pax aan de Steve Bikostraat 3. Het is een royale uitgebouwde woning met de mogelijkheid van maar liefst 6 slaapkamers.

Jan en Wilma zijn er bijna 30 jaar geleden komen wonen. Zij zijn ook de eerste bewoners. "Oorspronkelijk komen wij uit Amsterdam; 43 jaar geleden zijn we in Graan voor Visch gaan wonen", vertelt Jan. "Dat was toen de enige 'nieuwbouwwijk'. Pax was nog in aanbouw. In de voorgaande huizen zijn onze 4 kinderen geboren en we wilden graag naar een groter huis, zodat ieder kind ook een eigen kamer had. Dat lukte in dit huis; in 1988 zijn we hier gekomen. En na bijna een halve eeuw verlaten we de polderklei weer. We zijn in al die jaren wel echte Haarlemmermeerders geworden. En dat is niet zo vreemd, want mijn overgrootvader is ooit uit Zeeland hierheen gekomen. Hij was één van de pioniers die de polder groot hebben gemaakt. Maar dat geldt ook voor de familie van Wilma, zij is een nazaat van Engel Knibbe, een landbouwer uit Badhoevedorp. Inmiddels zijn onze kinderen allemaal de deur uit. Het huis is nu veel te groot en we willen graag dichter bij de kleinkinderen wonen. En als je klaar bent met werken, dan hoef je ook niet meer zo nodig in deze regio te wonen."

Jan en Wilma hebben in al die jaren bepaald niet stil gezeten in het huis. Boven de garage bijvoorbeeld was één grote ruimte, daar hebben zij twee kamers van gemaakt. "Begin jaren '90 is er over de hele breedte van het huis een grote dakkapel geplaatst", vervolgt Jan. "En zeven jaar later hebben we de woonkamer uitgebreid." Dit huis is echt uniek ten opzichte van de andere huizen hier in de straat. Ook de keuken hebben we veranderd. Vroeger kwam je vanuit de hal via de keuken de kamer in. Dat vonden wij niks en dus is dat heel in het begin al aangepast. De keuken is daardoor een aparte open keuken geworden. Maar het is ook een echte woonkeuken. Er stond een grote tafel waar we makkelijk met z'n zessen aan konden eten."

Op de eerste verdieping is de badkamer met douche en bad en een wastafel. Er is een apart toilet en maar liefst 5 volwaardige slaapkamers. Aan de achterzijde van de woning is naast de hoofdslaapkamer een slaapkamer met toegang tot het zonnige dakterras. De ruimte boven de garage is verdeeld in twee kamers. Op de tweede verdieping is een grote zolder, waar eventueel nog een zesde slaapkamer kan worden gemaakt.

"En dan is er natuurlijk nog de heerlijke tuin", vertelt Wilma. "Een grote tuin van 9 x9 met heel veel privacy, want we hebben geen achterburen. De tuin is ook via de garage bereikbaar en dat is handig. Je woont hier echt heerlijk. Pax is een groene en rustige woonwijk. De twee buurtwinkelcentra zijn op loopafstand en dat geldt ook voor de scholen. Op de fiets ben je binnen 5 minuten in het centrum van Hoofddorp. Er is in de straat geen doorgaand verkeer en dat is natuurlijk ook heel plezierig. Er woont hier een mix van jong en oud en één keer per jaar is er een 'wijkborrel'. De ene keer wordt die georganiseerd door 'de oudjes', het jaar er op door 'de jeugd'. Het is hier echt heel plezierig wonen. Ook de uitvalswegen zijn dichtbij en volgend jaar stopt de snelbus naar Haarlem / Schiphol hier op de hoek. Het is een heerlijk familiehuis."

Voor meer informatie:

www.erahoofddorp.nl

advertentie
advertentie