Blij met zonnepanelen

23 maart 2016 om 00:00 Ondernemend

Met Sungevity dubbel genieten van de zon

Jos van Rooijen

HOOFDDORP Ze liggen al weer bijna drie jaar op het dak van hun woning. En Bram Schouten kan er mede namens zijn vrouw kort en duidelijk over zijn: alles is prima geregeld, ze liggen er heel goed en ze functioneren prima. Bram is zelfs zo tevreden dat hij wel wil optreden als buurtambassadeur voor Sungevity, het bedrijf dat overal voor gezorgd heeft. Het onderwerp van gesprek: zonnepanelen. Het aantal: twaalf.

Die panelen zijn gemonteerd op het platte dak van hun eigen woning en daardoor zijn ze wellicht wat minder goed te zien. Maar wie binnen op de bijbehorende meter kijkt, ziet wel degelijk iets: oplopende cijfers die aangeven hoeveel stroom er tot op dat moment is opgewekt. En hoeveel er dus de afgelopen periode is bespaard op de traditionele energierekening. "We gingen aanvankelijk uit van een terugverdienperiode van zo'n tien jaar", licht Bram Schouten kort toe. "Maar als het zo doorgaat, gaan we al na negen jaar verdienen. Dat is mooi meegenomen."

Alles via de computer

Dat verdienmoment komt voor de familie Schouten midden 2022, want de zonnepanelen liggen er sinds mei 2013. Even daarvoor werden beide partijen het eens over de plaatsing van twaalf zonnepanelen. Bram: "We waren al langer geïnteresseerd in zonne-energie. Maar juist de aanpak van Sungevity deed ons besluiten juist met hen in zee te gaan. Een duidelijk verhaal, niet opdringerig, geen bezoek aan huis, maar alles via de computer zodat je het nog eens rustig kon nalezen. En ook qua prijs heel aantrekkelijk."

Zo'n drie maanden na het eerste contact kwamen de panelen op het dak en de benodigde apparatuur in huis. Het werk begon 's middags en werd de volgende dag volgens afspraak afgerond. Nog geen twee volle dagen dus of de familie Brouwer kon beginnen met dubbel genieten van de zon.

Opgewekte stroom tot in detail bijhouden

"We hebben er vanaf dag één absoluut geen spijt van. Alles gaat automatisch. We kunnen tot in detail bijhouden hoeveel stroom ons dak opwekt en wat er teruggeleverd wordt aan het net. En wat het ons dus jaarlijks kan opleveren. Want laten we gewoon eerlijk zijn: wij willen graag ons steentje bijdragen aan een beter milieu. Maar het feit dat de investering op een redelijke termijn terug verdiend wordt en geld oplevert, is geen onbelangrijk argument."

Hoeveel is uw dak waard?

Samen Solar Floriande biedt groepskorting voor de eerste 100 deelnemers. Wie wil weten hoeveel zijn dak waard is - Sungevity maakt uitgebreide dakcalculaties waarbij de opbrengst 20 jaar wordt gegarandeerd. Een gratis en vrijblijvend advies aanvragen kan via www.sungevity.nl/floriande. Aanvragen kan t/m 30 april 2016. Bij 30 deelnemers doneert Sungevity duurzaam lesmateriaal aan basisschool de Bosbouwers.

Informatieavond

Zijn ervaringen met de zonnepanelen en de manier van samenwerken met Sungevity deden Bram besluiten positief te reageren op de vraag of hij buurtambassadeur wil worden. Dit betekent onder meer dat hij 7 april aanwezig is bij de informatieavond in het schoolgebouw van de Bosbouwers, Liesbos 12a in Hoofddorp.

Deze begint om 19.30 uur en is bestemd voor mensen die zonnepanelen overwegen. Een installateur, adviseurs vanuit Sungevity en Bram Schouten zelf zijn aanwezig. Aanmelden is niet nodig.

Foto-onderschrift

Buurtambassadeur Bram Schouten is blij met de zonnepanelen op zijn dak.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie