'Lessen uit het dal' geschreven door Hoofddorper Roel Cremer

22 mei 2016 om 00:00 Ondernemend

PERSBERICHT

1 juni 2016

Nieuw non-fictie boek: LESSEN UIT HET DAL geschreven door Roel Cremer.

Het boek beschrijft hoe we tegenslagen en verlies in het leven meemaken en hoe we er mee om kunnen gaan. Het boek is primair gericht op verlies van werk en inkomen.

Crisis, conflict en innovatie hebben de afgelopen jaren in sterke mate bijgedragen aan het wel en wee van mensen. De economische crisis veroorzaakte in diverse sectoren personele krimp. Daarnaast maakten digitalisering en internetdiensten veel werk overbodig. Nieuwe opvattingen over competenties en talent werden opnieuw geformuleerd en lang niet ieder kon daar zomaar aan voldoen. Verlies van werk en inkomen betekende vaak ook verlies van aanzien en identiteit. Zo zijn er vele ex-werknemers in hun persoonlijk dal blijven hangen.

Het boek beschrijft hoe tegenslag onlosmakelijk is verbonden met het leven. De kunst is dan om tegenslag voor te zijn en als het zich voordoet er mee weten om te gaan. Het boek beschrijft welke emoties dan opduiken en je dreigen te overweldigen en hoe je vervolgens weer grip krijgt op je leven. In een sprekende reismetafoor komt tot uitdrukking dat hiervoor vaak veel inspanningen nodig zijn. De reis naar binnen is niet gemakkelijk en confronteert de reiziger met persoonlijke weerstanden.

Lessen uit het dal worden in de laatste hoofdstukken geconcretiseerd met aanwijzingen of richtlijnen om de draad weer op te pakken en herstel mogelijk te maken.

uit het dal is. Meerdere zelfs!

Het is een meer dan plezierig boek om te gebruiken waar het voor bedoeld is: om uit het dal te klimmen. En er niet zo gauw meer in terug te vallen!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie