Autobedrijf Wiersema & van Wouwe: al 25 jaar een begrip

7 juni 2016 om 00:00 Ondernemend

Al ruim 25 jaar is Mitsubishi dealer Wiersema & van Wouwe een begrip in de Haarlemmermeer. In 1989 werd het bedrijf opgericht in een kleine garage aan de Kruisweg in Hoofddorp. Deze garage was al snel te klein en het bedrijf verhuisde via de Saffierlaan naar een nieuwbouwpand aan de Jadelaan.

Mitsubishi richtte zich in de beginjaren in Nederland zowel op de particuliere als de zakelijke markt. Met de succesvolle Carisma ging menig gezin op vakantie en bedrijven benutten de optimale laadruimte van de L300 en L400. Met het verdwijnen van deze modellen, focuste Mitsubishi zich weer meer op de particuliere markt. De Mitsubishi ASX en Outlander deden hun intrede. In 2013 veranderde het autolandschap drastisch door de grote belastingvoordelen op hybride auto's.

"Mitsubishi bleek een gat in de zakelijke markt te hebben gevonden met de Outlander PHEV" zegt directeur Arnoud Korsuize. "Toen de auto's nagenoeg uitverkocht waren, bestelden klanten hun auto zelfs telefonisch."

Nu liggen de bijtellingspercentages dichter bij elkaar, maar nog altijd geldt slechts 15% bijtelling op een hybride Mitsubishi Outlander. "Wie nog wil profiteren, moet snel zijn. Met ingang van 1 januari 2017 vallen alle auto's in hetzelfde bijtellingstarief, met uitzondering van volledig elektrische auto's."

Bij Autobedrijf Wiersema & van Wouwe staat service hoog in het vaandel. Aftersalesmanager Iris van Wouwe kwam in 2011 in dienst en vertelt: "Mijn vader had toen het bedrijf al aan Arnoud verkocht, maar ook thuis gingen de gesprekken bijna altijd over auto's. Voor mijn vader was niets te gek: een gestrande auto ophalen in Frankrijk of op zondag een band vervangen. Hij schreef het woord service met hoofdletters. Van hem heb ik geleerd hoe je een klant zich koning laat voelen."

De service van Autobedrijf Wiersema & van Wouwe vertaalt zich onder andere in een eigen wasstraat waar klanten gratis terecht kunnen en een uitgebreide haal- en brengservice. "Wij ontzorgen onze klanten volledig: van het regelen van een financiering of verzekering tot het verlenen van pechhulp. Bij schade nemen wij al het papierwerk uit handen; de schade zelf is al vervelend genoeg." Dit geldt overigens niet alleen voor Mitsubishi. Iedereen, ongeacht het merk van de auto, is van harte welkom bij Wiersema & van Wouwe.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie