Vrijkaartjes film Tomorrow voor klanten van Hoofddorp Winkelstad

14 juni 2016 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP Het Groene Loper Festival wordt dit jaar op bijzondere wijze geopend met de documentarische en zeer inspirerende film Tomorrow. Klanten van Hoofddorp Winkelstad, die het Groene Loper Festival en de vergroening van het Centrum een warm hart toe dragen, kunnen vrijkaartjes winnen voor deze inspirerende film.

Meedoen is eenvoudig: like het bericht over de vergroening op de Facebookpagina van Hoofddorp Winkelstad en vertel waarom je de vergroening van het Centrum zo belangrijk vindt. De film speelt op zondag 26 juni om 09.30 uur in CineMeerse. Aansluitend vindt de opening van het Groene Loper Festival plaats.

In de film wordt op indringende wijze getoond hoe het de wereld en ons zal vergaan als wij onze huidige levenstijl niet veranderen. Maar vooral zien we mooie kleine initiatieven hoe het anders en veel beter kan en wat een groene omgeving voor ons doet. En dat is ook wat Hoofddorp Winkelstad, NMCX Centrum voor Duurzaamheid en Van Fair en Dichtbij met het Groene Loper Festival voor ogen hebben. Door lokaal te kopen, help je de ondernemer bij jou om de hoek en door lokale producten te kiezen, is er minder uitstoot door transportmiddelen. En dat kan natuurlijk prima met alle prachtige polderproducten om ons heen.

Tijdens het vorige Groene Loper Festival zijn de ondernemers gestart met de vergroening van het winkelgebied: 18 fruitbomen, groente- en kruidenbakken en potten met vlinder- en bijaantrekkende planten werden geplaatst. De vergroening is dit voorjaar voortgezet en inmiddels staan er bijna 130 prachtige oude fruitbomen in het Centrum, waar straks flink van geplukt kan worden.

Op het

Polderplein Buiten worden sinds 1 juni op elke zondagmiddag groene workshops

georganiseerd en de bezoekers zaaien en planten samen vergeten en andere

groentes en kruiden aan. Ook die kunnen straks geoogst worden door

bezoekers, bewoners en ondernemers. Ook worden tal van groene workshops

georganiseerd, zoals paddestoelen kweken op koffieprut, insectenhotels

bouwen, etc.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie