Langer thuis wonen? Mens op Maat biedt hulp!

Ondernemend

Ouderen blijven steeds langer in hun eigen, vertrouwde omgeving wonen. Dat is fijn, maar soms is daarbij extra hulp nodig. Mens op Maat geeft ondersteuning aan senioren in Haarlem en omgeving, zodat zij langer zelfstandig in hun eigen huis kunnen blijven wonen. En dat is voor veel ouderen een uitkomst.

Vorig jaar voelde 10% van de mantelzorgers zich overbelast. De overheid verwacht dat familie en kennissen een belangrijk deel van de zorg voor ouderen op zich nemen. Maar dit lukt om verschillende redenen niet altijd.

Neem mevrouw Den Hertog. Zij is 80 jaar en woont nog in haar eigen huis. Ze heeft een aandoening aan de luchtwegen en gebruikt zuurstof. Hierdoor is zij vaak vermoeid en zijn er dagen dat ze het huis niet uit kan om bijvoorbeeld de boodschappen te doen. Haar kinderen willen wel helpen, maar hebben hun werk, zijn druk met hun gezin en wonen niet in de buurt. Zij maken zich soms zorgen: eet onze moeder wel regelmatig? Wie is er bij haar als zij na een operatie weer naar huis gaat? Wie is er als moeder plotseling hulp nodig heeft?

Opbloeien

Denise Twigt werkt bij Mens op Maat. Zij ondersteunt ouderen en mensen met een (verstandelijke) beperking bij het langer zelfstandig wonen. Ook ondersteunt zij gezinnen met de opvoeding en communicatie.

Denise: 'Ik heb jarenlang in de zorg gewerkt en ik weet dat de meeste ouderen dolgraag in hun eigen huis willen blijven wonen. Met een beetje extra hulp is er veel mogelijk. Je ziet mensen opbloeien en dat geeft mij veel voldoening!'

Denise neemt mevrouw Den Hertog regelmatig mee voor een dagje uit, gaat met haar naar het ziekenhuis of de huisarts en is beschikbaar om een oogje in het zeil te houden. Voor de kinderen een zorg minder en mevrouw Den Hertog geniet van de bezoekjes en de persoonlijke aandacht.

Steun van de overheid

Veel mensen weten niet dat de zorg van Mens op Maat betaald kan worden vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) of de Wmo. Iedereen in Nederland die niet op eigen kracht voor zichzelf kan zorgen, heeft recht op ondersteuning. Mens op Maat zorgt voor een vaste medewerker die de cliënten thuis bezoekt en hulp regelt als het nodig is.

Informatie

Wilt u weten welke mogelijkheden Mens op Maat biedt om u of uw ouders ondersteuning te geven? Kijk dan op www.mensopmaat.eu of neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek: 06-81308290.

advertentie
advertentie