Afbeelding

Twee teams uit Haarlemmermeer bij Nederlandse Kampioenschappen Kanopolo

Overig Deel je nieuws

Haarlemmermeer heeft slechts één kanovereniging, maar het is een actieve club waar leden wekelijks toertochten varen, wildwater varen en waar intensief getraind wordt voor de sport kanopolo. ‘Kanopolo is een explosieve sport , waar je echt een adrenaline kik van krijgt’ aldus de mening van de kanovaarders bij KV Waterwolf die wekelijks deze spectaculaire sport beoefenen. De sport is te beschrijven als een mix tussen kanoën, basketbal en rugby op het water. Wedstrijden worden gespeeld tijdens toernooi weekenden in heel Nederland en jaarlijks zijn er Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren en diverse senioren klasses. 

Tijdens het weekend van 18 en 19 juni vond in Helmond het eerste toernooiweekend van de Nederlandse Kampioenschappen plaats. Per klasse zijn er acht teams die strijden om het kampioenschap. Een team bestaat uit minimaal vijf en maximaal acht spelers. Tijdens de wedstrijd van twee keer tien minuten, liggen er vijf spelers in het veld. Een zogenaamde vliegende keeper verdedigd het doel die twee meter boven het wateroppervlakte hangt. Een sprint als start om de bal te bemachtigen zorgt voor spectaculaire acties. De vergelijking van deze sport met rugby is gelijk duidelijk. Toch kent de kanopolo sport zeer weinig blessures.  

Vanuit Haarlemmermeer doet KV Waterwolf met twee teams mee aan de Nederlandse kampioenschappen. Dit doen ze zeker niet onverdienstelijk. Het A team speelt dit jaar voor het eerst in de 2de klasse en heeft in de tussenstand van de kampioenschappen een gedeelde eerste plaats gehaald. Het jeugdteam heeft een stevige derde positie in de competitie bemachtigd. De verschillen met de eerste twee teams zijn zeer klein, waardoor de uitslagen het volgende toernooi weekend nog alle kanten op kunnen gaan. In september worden de volgende kampioenswedstrijden gespeeld in Den Haag.

Beide teams trainen momenteel niet in Haarlemmermeer zelf. De vereniging moest verdwijnen vanuit de locatie in de Groene Weelde, omdat het Pannenkoekenpaviljoen een nieuw gebouw realiseert. Helaas viel de kanovereniging buiten alle plannen in de Groene Weelde en hebben ze dit jaar geen clubgebouw. Momenteel is de vereniging bezig met het onderzoeken van een nieuwe locatie aan de Hoofdweg, naast het Dierenpension. Dit is nog niet eenvoudig  want de club moet dit realiseren zonder enige vorm van subsidie of financiële bijdrage. KV waterwolf is een crowdfunding gestart waarmee de club hoopt wat kosten te dekken van de bouwketen en containers die nodig zijn om op de nieuwe locatie te starten. Meer informatie over de vereniging en de crowdfunding is te vinden op www.kvwaterwolf.nl 

Het trainen van kanopolo wordt door de twee teams nu in Haarlem gedaan bij Kanovereniging Trekvogels op de Spaarndamseweg 25 in Haarlem. De trainingen zijn op maandag, donderdag en vrijdag vanaf 19.00 uur. De kanovereniging nodigt iedereen uit eens te komen kijken om te ontdekken wat kanopolo is en wie weet is dit wel de sport om tijdens de zomerperiode op te pakken. 

advertentie