Afbeelding

Valeria Baars Nederlands kampioen Ritmische Gymnastiek Eredivisie

3 juli 2022 om 11:57 Overig

HOOFDDORP Valeria Baars is Nederlands kampioen Ritmische Gymnastiek Eredivisie geworden. Zij pakte de titel tijdens ‘Dutch Gymnastics The Finals’ in een drukbezocht Ahoy Rotterdam. 

Voor het eerst sinds 2019 werd weer een NK weekend gehouden. De gymnastes en coaches hebben lang naar dit weekend toegewerkt en zijn heel blij dat het NK weekend weer kon plaatsvinden in Ahoy Rotterdam. De senioren van RDG Academy Valeria Baars, Lyvana Garrelts en Senna Buskermolen en Junior Lisa Donkervliet, hadden zich via drie landelijke wedstrijden geplaatst voor het NK individueel. 

Lisa Donkervliet mocht als eerste van RDG Academy in actie komen op zaterdag bij de Junioren Eredivisie. Lisa heeft haar hoepel, bal, knots en lint oefening aan de jury laten zien. Lisa startte met een sterke hoepel oefening, hierna volgde een artistieke bal oefening. Zij vervolgde haar wedstrijd met een strakke knots oefening en sloot haar individuele seizoen af met haar lievelingsmateriaal, haar oefening met het lint. Lisa heeft een mooi resultaat gehaald en is 4e geworden van Nederland bij de Junioren Eredivisie. De wedstrijd van de senioren individueel was verdeeld over twee dagen. Zaterdag de onderdelen hoepel en bal. Lyvana mocht de spits afbijten met het onderdeel hoepel, de beide oefeningen van Lyvana gingen erg goed. De hoepel en sierlijke bal oefening van Valeria verliepen prima. De wedstrijd was vreselijk spannend. Na de 1e dag stond Valeria 1e en Lyvana 6e. Onze senior Senna kon helaas niet in actie komen. 

Op zondag stond voor de senioren individueel de knots en lint oefening op het programma. Met de snelle knotsoefening van Lyvana scoorde zij goed, helaas verliep haar leuke oefening met lint niet naar wens. Valeria haalde met het onderdeel knots wederom de hoogste score. Het bleef tot het einde spannend want als allerlaatste gymnaste mocht Valeria de vrolijke oefening met lint laten zien. Na de oefening was het duidelijk, Valeria was Nederlands Kampioene Ritmische Gymnastiek Eredivisie Individueel. Ook Lyvana mag trots zijn op haar resultaat met de 5e plaats allround. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie