Afbeelding
nvt

Mantelzorgcafé: Positieve Gezondheid, een bredere kijk op gezondheid die meer oplevert!

Overig Deel je nieuws

Op woensdag 19 oktober organiseert Mantelzorg & Meer in Amstelveen een mantelzorgcafé met het thema “Positieve gezondheid”. Deze avond wordt samen georganiseerd met Vilans, de landelijke kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning. Het Mantelzorgcafé is voor mantelzorgers die wonen in de gemeente Haarlemmermeer, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en in Ouderkerk aan de Amstel. 

Positieve Gezondheid Het concept ‘Positieve Gezondheid’ gaat uit van de veerkracht en eigen regie van de cliënt. Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focust de zorg daar doorgaans wel op. Alle aandacht gaat uit naar klachten en gezondheidsproblemen, en de oplossing. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Gastsprekers van Vilans geven deze avond hun visie en gaan ook in gesprek met bezoekers van het mantelzorgcafé.

Locatie en tijd Het mantelzorgcafé is op woensdag 19 oktober om 19.30 in De Meent, Orion 3 in Amstelveen. De inloop is vanaf 19.15.

Informatie of aanmelding Aanmelden of meer informatie via: 020-5127250 of info@mantelzorgenmeer.nl. Aanmelden kan ook via de website van Mantelzorg & Meer.

advertentie
advertentie