Ijscoman Sam (10 jaar) met buurman
Ijscoman Sam (10 jaar) met buurman Jur Mug

Feest in Wickevoort tijdens Burendag

Overig Deel je nieuws

Doordeweeks rijdt bouwverkeer af en aan in Wickevoort, het nieuwbouwproject in Cruquius, en is het weekend een oase van rust. Maar wie afgelopen zaterdag tijdens Burendag tussen 12 en 16 uur in Wickevoort liep, kwam middenin de drukte terecht van joelende, uitgelaten kinderen en hun ouders. Zij deden mee aan een activiteitenroute door de wijk compleet met luchtkussens, kruiptunnels en diverse spellen, of namen onderweg een kijkje (of een hapje) bij hun buren die meededen aan de vrijmarkt. Want het was feest in Wickevoort.

 

In mei vatten drie buren het idee om Burendag aan te grijpen om iets te organiseren voor de buurt om zo buren van de verschillende woonvelden bij elkaar te brengen. Met een activiteitenroute die begon bij het winkeltje van de Stadsboeren en vervolgens liep van de sociale huurwoningen (Poortgebouw), naar de particuliere huurwoningen (Erven 1 en 3) en de koopwoningen (Hagen). Wie de route volbracht, kon met een volle stempelkaart bij ijscoman Sam (op de foto) een ijsje halen als ‘beloning’. Alle buren waren welkom. Zo’n 150 buren deden mee aan de route of droegen als vrijwilliger een steentje bij in de organisatie.  

Hoofdorganisator, Jur Mug: “Het was een onvergetelijke dag. We hebben zoveel blije kinderen en ouders gezien. Terwijl de kinderen speelden, maakten de ouders met elkaar een praatje. Door de bijdragen van gemeente Haarlemmermeer, Oranjefonds en Beheervereniging Landgoed Wickevoort en nog wat kleinere sponsoren als supermarkt Hoogvliet Vijfhuizen en Theehuis Cruquius konden we de activiteiten gratis aanbieden. Meedoen was daardoor heel laagdrempelig. Gelukkig hielpen de weergoden ook een handje. Tijdens de middag zag je de wijk letterlijk en figuurlijk opbloeien. En… ik heb zelf ook weer nieuwe buren ontmoet.”

advertentie
advertentie