Doe mee aan de Do good loterij
Doe mee aan de Do good loterij NLvoorelkaar

Grote blij-maak-actie in Haarlemmermeer

1 december 2022 om 13:12 Overig Deel je nieuws

Haarlemmermeervoorelkaar organiseert, in samenwerking met NLvoorelkaar, een grote blij-maak-actie. Heb jij je het afgelopen jaar ontfremt over het lot van een ander, dan hebben wij een lot uit de Do-good-loterij voor jou. Op de Dag van de Vrijwilliger, woensdag 7 december 2022, kun je je lot claimen via Haarlemmermeervoorelkaar. Het Nederlandse bedrijfsleven heeft de prijzen voor de loterij beschikbaar gesteld.lot beschikbaar voor alle Haarlemmermeerse vrijwilligers die zich over het lot van een ander hebben ontfermt. - de grootste blijmaak-actie van gemeente Haarlemmermeer. Er zijn heel veel prijzen gedoneerd door het Nederlandse bedrijfsleven.

 “We vinden het geweldig dat er elk jaar zoveel mensen voor elkaar klaar staan. Dat is deze winter noodzakelijker dan ooit”, vertelt Liesbeth van Haarlemmermeervoorelkaar. “Van energiearmoede tot eenzaamheid tijdens de feestdagen. Het zijn geen makkelijke weken. Maar we zien óók elke dag dat we elkaar niet in de kou laten staan. Voor al die duizenden inwoners die er in gemeente Haarlemmermeer voor elkaar zijn, organiseren we de grote blijmaak-actie: de Do Good Loterij”. 

Loterij

“Het idee van de loterij is simpel. Heb je dit jaar vrijwilligerswerk gedaan? Voor een naaste gezorgd als mantelzorger? Of je op een andere manier over het lot van een ander of je omgeving ontfermd? Dan krijg je een lot voor de Do Good Loterij. Maar de loten zijn niet te koop, net zoals de waarde van vrijwilligerswerk niet in geld uit te drukken is.” Met ruim 5.000 te winnen prijzen is de loterij goed gevuld. Een greep uit prijzenpot: gratis kerstkaartjes versturen, kadobonnen en entreetickets voor dagjes weg, een hotelovernachting en zelfs een fiets. Liesbeth van Haarlemmermeervoorelkaar vertelt:  “De loterij wordt gesponsord door het Nederlandse bedrijfsleven. Daar zijn we dankbaar voor, want ook zij hebben het het afgelopen jaar niet makkelijk gehad. Mooi dat iedereen zo met zijn eigen kracht impact maakt. Met deze grote blijmaak-actie inspireren we iedereen om het verschil te blijven maken.”

Grote blijmaak-actie

De blijmaak-actie is niet alleen de grootste in gemeente Haarlemmermeer. De loterij is onderdeel van een samenwerking met ruim 60 gemeenten in Nederland. “Samen vormen ze deze mooie actie in Nederland. Want samen staan we sterker. In dit geval kunnen we zo meer mensen bereiken en blijmaken. En ja, ook meer cadeautjes aanbieden.” aldus Liesbeth.

Meedoen

Haarlemmermeervoorelkaar nodigt iedereen die iets goeds heeft gedaan uit om hun lot te claimen op Haarlemmermeervoorelkaar.nl. “En mocht je dan toevallig een leuke do good activiteit in je buurt ontdekken, dan mag je je daar natuurlijk ook voor aanmelden” voegt Liesbeth er met een knipoog aan toe. Ook maatschappelijke organisaties kunnen hun vrijwilligers gratis aanmelden. 

Aanmelden kan van woensdag 7 december tot en met woensdag 14 december. De prijzen worden in de laatste 3 weken van december uitgereikt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie