Afbeelding
Rolgordijn

Dakraam rolgordijnen: wat kun je ermee en wat zijn de mogelijkheden?

12 maart 2020 om 17:15 Partnercontent

Rolgordijnen voor dakramen zijn een populaire keuze
Ze zijn een populaire keuze voor mensen die een dakkapel hebben of de dakramen op zolder of een slaapkamer willen bekleden: dakraam rolgordijnen. Rolgordijnen voor een dakraam plaatsen lijkt steeds geliefder te worden in Nederland. En dat is eigenlijk helemaal niet zo opmerkelijk. Want met dakraam rolgordijnen benut je optimaal de voordelen van dit type raambekleding en heb je tal van mogelijkheden om het huis goed te verduisteren en decoreren.

Waarom zou je kiezen voor rolgordijnen? De voordelen in kaart
Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor rolgordijnen bevestigen op het dakraam. Met name duo rolgordijnen zijn een goede keuze. Duo of dubbele rolgordijnen bieden de mogelijkheid om twee stoflagen afzonderlijk af te stellen en een dakraam op die manier goed te verduisteren. De hoeveelheid privacy en inval van licht die je wilt, valt op deze manier heel exact af te stellen. Een tweede pluspunt van rolgordijnen bij het dakraam plaatsen, is dat dit type gordijnen in alle maten en kleuren verkrijgbaar is. Voor elke woonstijl zijn er wel geschikte soorten raambekleding beschikbaar om de dakramen fraai en stijlvol mee af te werken. Een derde reden die veel woningeigenaren doet besluiten voor rolgordijnen te kiezen, heeft te maken met het minimale onderhoud dat deze gordijnen nodig hebben. Wie bijvoorbeeld lamellen, luxaflex of plissé gordijnen gebruikt, heeft veel last van stofvorming. Met rolgordijnen ondervind je hiervan veel minder nadelen en is het schoonhouden relatief eenvoudig te doen. Verder nog een vierde aantrekkelijk punt van raambekleding voor het dakraam. Door rolgordijnen te gebruiken isoleer je de ramen boven een stuk beter dan zonder het gebruik van rolgordijnen. En dat scheelt een hoop warmte, dus energie en daarmee kosten. Op de bovenverdieping houd je meer warmte vast en is het ook comfortabeler. Ten slotte is het fijn dat enkele of duo rolgordijnen ook geluid absorberen. Je hebt dus minder last van geluiden die van buitenaf komen.

Wat zijn de mogelijkheden qua raambekleding bij dakramen?
Op zolder kiezen voor raamdecoratie biedt tal van mogelijkheden. Zo heb je de keuze uit diverse soorten en typen bekleding van de dakramen. Je kun gaan voor enkelvoudige rolgordijnen of voor de duo varianten. Prettig aan aan duo rolgordijnen is dat je de zolder of slaapkamer met deze gordijnen perfect kunt verduisteren. Zeker als je kiest voor extra verduisterende typen rolgordijnen. Tegelijk kun je dubbele rolgordijnen door het oprollen van beide stoflagen prima inzetten om veel zonlicht binnen te laten. En zo is er nog veel meer keuze. Denk aan houten lamellen, vouwgordijnen voor een extra stijlvolle uitstraling, of gewone gordijnen. Je kunt het zo bijzonder niet bedenken of het is wel mogelijk met raambekleding voor dakramen!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie