Afbeelding
Vriendenweekend

3 tips voor een geslaagd vriendenweekend

12 maart 2020 om 17:15 Partnercontent

Moet het vriendenweekend voor dit jaar weer georganiseerd worden? Zijn je vrienden extra kritisch, omdat jij dat ook elk jaar bent? Dan is het zaak om jezelf goed voor te bereiden. Het is vooraf goed om eerst na te denken over de omgeving. Is het budget beperkt? Dan is het vaak verstandig dat je binnen de landsgrenzen op zoek gaat naar een geschikte accommodatie. Heb je iets meer budget? Dan is een bezoek aan de Ardennen of een stedentrip altijd een goede keuze. Maar hoe kom je tot een geslaagd vriendenweekend? In dit artikel geven we 3 tips.

Geschikte locatie
Wat wil je gaan doen tijdens het vriendenweekend? Blijf je binnen om leuke spelletjes te doen? Dan is een accommodatie ergens in de bossen voldoende. Wil je liever iets actiefs gaan doen met elkaar om lekker bezig te zijn of ga je voor de combinatie? Daarnaast is het belangrijk om na te denken over het vervoer. Ga je met de auto, trein of ben je bereid (en is er budget?) om in het vliegtuig te stappen. Bij het bepalen van de locatie is het belangrijk dat je voorgaande vragen goed met elkaar afstemt. Toch ongezellig als de meest gezellige persoon afhaakt, omdat hij of zij geen budget heeft om een vliegreis te betalen.

Geschikte accommodatie
Wanneer je het eens bent met elkaar over de locatie is het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte accommodatie. Willen jullie met elkaar het weekend doorbrengen in een geschikte accommodatie voor groepen? Of is het boeken van meerdere huisjes op een park voor jullie ook een optie. In de meeste is het goedkoper om een accommodatie te kiezen die geschikt is voor grote groepen. Het is natuurlijk een stuk gezelliger om na een avondje stappen nog even met elkaar te na te praten.

Zaalverhuur
Soms is het niet mogelijk om met de hele vriendengroep een heel weekend op stap te gaan. De planning thuis werkt bij de ene niet mee en de ander heeft het ontzettend druk met tentamens. Het leven is één groot feest en dat moet toch gevierd worden. In dat geval kun je misschien eens zoeken naar bedrijven die doen aan zaalverhuur. Leuk om die ene vriend(in) te verrassen die dit jaar zijn 50e verjaardag mag vieren. Samen met je vrienden een feestje organiseren waarbij ook de aanhang aanwezig is kan ook hartstikke leuk zijn. Bij het huren van een zaaltje is het ook weer handig om na te denken over een geschikte locatie. Bij groepen die ver uit elkaar wonen is het bijvoorbeeld beter om te kiezen voor een centrale plek in het land.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie