Afbeelding
Foto door form PxHere

Hulpmiddelen voor de reparatie van uw auto

15 april 2020 om 11:53 Partnercontent

U bent een beginnende automonteur of slechts een autobezitter die hem graag zelf repareert? Los van enkele specifieke vaardigheden zult u behoefte hebben aan deugdelijk gereedschap. Het maakt niet uit welk automerk, model en bouwjaar u heeft, er zijn altijd onmisbare gereedschappen in webwinkels beschikbaar. Er zijn gewoon te veel uiteenlopende soorten en merken autogereedschap om op te noemen, maar u hebt meestal het volgende nodig:

1. Een aantal dopsleutels en doppen. In veel gevallen zijn deze sets verpakt in een handzame en robuuste koffer, tevens uitgerust met inbussleutels, schroevendraaiers, ratels, verlengstukken en overige gereedschappen.

2. Tangen. De verschillende soorten en maten handgereedschap worden gebruikt voor de bedrading van auto's en de elektronica waarmee de auto's zijn uitgerust. Tevens bestaan er draadstrippers en kniptangen.

3. Een momentsleutel. Een dergelijk gereedschap komt van pas voor het juiste aandraaimoment bij het vastschroeven van bouten, moeren en bougies. Wanneer een armatuur met een foutief aandraaimoment wordt aangedraaid, is het mogelijk dat deze schade oploopt, vast komt te zitten of zelfs wordt verbogen.

4. Moersleutels. Iedere automonteur redt het niet zonder dit handige handgereedschap. Over het algemeen heeft u een hele collectie van uiteenlopende groottes nodig. Vaak beschikt een steeksleutel over een ring en een open uiteinde aan de andere kant.

5. Schroevendraaiers. U zult absoluut kruiskopschroevendraaiers en platte schroevendraaiers moeten gebruiken, en een daarvan zal een lange steel moeten hebben om op moeilijk bereikbare plaatsen aan de slag te kunnen.

6. Hamers. Een dode slaghamer wordt ingezet voor vastzittende bouten. Verder is een rubberen hamer praktisch. De hamers zijn bekleed met een zacht materiaal waardoor metalen oppervlakten geen schade kunnen oplopen. Een kleine hamer die een metalen kop heeft kan eveneens bruikbaar zijn voor autoreparaties.

7. Een lamp. In veel gevallen zullen een zaklamp en een staande lamp zijn vereist. De hedendaagse lampen zijn voorzien van LED's in plaats van gloeilampen - zij geven een helderder licht en doen langer dienst.

8. Een multimeter. Dit multifunctionele hulpmiddel speelt een cruciale rol bij werkzaamheden met autobekabeling, circuitdiagnostiek, het opmeten van de spanning en de stroomsterkte. Ze kunnen zelfs zijn uitgevoerd met een functie voor het meten van de oppervlaktetemperatuur, waarmee oververhitte delen kunnen worden gesignaleerd.

9. Een slagschroevendraaier. Hiermee kunt u snel moeren en bouten losmaken en bevestigen. Ze zijn zowel verkrijgbaar in een uitvoering met accu als met pneumatische aandrijving.

10. Verscheidene middelen voor de reiniging en smering. Ze worden aangeboden als pasta's, sprays en vloeistoffen, waarbij rekening wordt gehouden met elk onderdeel of elke eenheid.

Dit alles en nog veel meer gereedschap en hulpmiddelen voor het onderhoud en de reparatie van uw wagen kunt u vinden in onze webwinkel Auto-onderdelen24.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie