Afbeelding
Pelletkachel

Breng warmte in je interieur met een pelletkachel

31 augustus 2020 om 10:30 Partnercontent

Met de hitte van deze zomer is een kachel misschien niet het eerste waar je aan denkt voor de volgende verfraaiing van je woning. Toch is het juist verstandig om er nu alvast over na te denken hoe je er ook in de winter warm bij zit. En er zijn nog meer dingen die de aanschaf van een pelletkachel de moeite waard maken. Benieuwd welke dat zijn? Blijf dan vooral lezen en ontdek de voordelen van een pelletkachel voor jouw woning.

Pelletkachels zijn een duurzaam alternatief voor de open haard

De pelletkachel dankt haar naam aan de gebruikte brandstof. Deze haarden branden namelijk op zogenaamde pelletkorrels, wat ze een stuk duurzamer maakt dan houtkachels en kachels op aardgas. Pelletkorrels bestaan uit zaagsel van (duurzaam geproduceerd) hout, vermengd met water, dat onder hoge druk is samengeperst.

Ter vergelijking: 1000 branduren zorgt bij een houtkachel voor een uitstoot van zo’n 3,5 kilo aan fijnstof. Bij een pelletkachel is dit maar 0,68 kilo.

Maar de duurzaamheid zie je niet alleen terug in de uitstoot. Je voelt deze ook in je portemonnee. Met een pelletkachel bespaar je namelijk al snel 40 procent op je energierekening in vergelijking met gewone houtkachels.  

Verschillende innovatieve merken

De populariteit van pelletkachels zie je terug in het rijk gevarieerde aanbod. Dat maakt de keuze er natuurlijk niet gemakkelijker op, maar zorgt er ook voor dat er altijd wel een kachel te vinden is die bij jouw smaak en persoonlijke wensen past.

Rika pelletkachels bijvoorbeeld zijn geliefd vanwege hun uitstraling. Ben je op zoek naar een stijlvolle aanvulling op je interieur? Een echte blikvanger en een manier om - zowel qua gevoel als qua sfeer - extra warmte in je woning te brengen? Dan zijn de pelletkachels van Rika de perfecte match.

Loop jij vooral warm voor modern? Dan zijn MCZ pelletkachels waarschijnlijk helemaal aan jou besteed. Dit merk wordt gekenmerkt door hippe, strakke designs die niet misstaan in een modern of minimalistisch interieur.

Een verrijking voor je leefgenot

Maar een pelletkachel is natuurlijk boven alles een verrijking van je woon- en leefplezier. Het is een bron van warmte en een plek van gezelligheid, waar je met de hele familie omheen kunt kruipen op een kille winteravond. Een van de belangrijkste afwegingen is die tussen inbouw of vrijstaand. Beide opties hebben zo hun eigen voordelen. Zo is een ingebouwde kachel doorgaans zuiniger, omdat de vrijgekomen warmte efficiënter kan worden benut. Een vrijstaande kachel daarentegen biedt meer ruimte voor dat gezellige tafereel van met zijn allen rond de kachel kruipen. Daarnaast heb je hiermee doorgaans een beter zicht op de vlammenzee.

Kies bij aanschaf in ieder geval voor een speciaalzaak. Hier kun je een vakkundig advies inwinnen over de beste pelletkachel voor jouw wensen en type woning. Experts zijn er immers om te denken aan de zaken waar jij misschien helemaal niet bij stil had gestaan. Daarmee voorkom je dat je voor ongewenste verrassingen komt te staan en hoef je straks alleen maar optimaal te genieten van je nieuwe pelletkachel. Laat die winter maar komen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie