Afbeelding
Foto door bitcointere form PxHere

Bitcoin kopen? Welke Bitcoin prijs is interessant?

30 maart 2021 om 12:31 Partnercontent

Nu Bitcoin steeds vaker in het nieuws verschijnt is Bitcoin kopen voor veel meer mensen relevant geworden. Ook mensen die nog nooit eerder hebben geïnvesteerd kiezen er steeds vaker voor om Bitcoin te kopen. Toch is Bitcoin als investeringskans een grillig medium. Want de Bitcoin koers schommelt aanzienlijk. Zowel stijgingen als dalingen van meer dan 10% zijn absoluut geen uitzondering voor het “digitale goud”. Maar welke Bitcoin prijs is dan interessant om in te stappen. En waarom?

Je wilt als kersverse investeerder natuurlijk niet te hoog inkopen, maar er tegelijkertijd ook voor waken dat je de spreekwoordelijke boot mist.Bitcoin kopen, is het nog verstandig? Of kun je beter even afwachten om te kijken wat de Bitcoin koers en Bitcoin prijs gaat doen de komende tijd?

Bitcoin kopen: het juiste moment of niet?

Achteraf is het altijd makkelijk om het beste koopmoment te bepalen. Iedereen die met de kennis van vandaag in 2009 een Bitcoin voor 1 dollar had kunnen kopen had op dat moment 100% van zijn of haar spaargeld geïnvesteerd om hem vandaag de dag voor 60.000 (!!) keer zoveel te kunnen verkopen.

Maar iedereen die in 2017 tijdens de piek rond de 20.000 dollar nog wilde inspringen, zag in maart 2020 met de pandemie de Bitcoin prijs zakken naar een schamele 4.000 dollar en veel investeerders hebben toen hun verlies gepakt en hun wonden moeten likken. Toch zal iedereen die 1 jaar voor 4.000 of 5.000 hun Bitcoin hebben kunnen kopen vandaag de dag zich koning te rijk voelen. Een vertienvoudiging (of sommigen nog meer) is in een jaar tijd natuurlijk een waanzinnige winst.

Momenteel staat de koers op zo’n kleine 60.000 dollar. Maar zakt hij weer terug naar het niveau van december (red: rond de 25.000 dollar) of zit er voldoende potentie in en kan de Bitcoin koers nog veel verder stijgen? Het blijft natuurlijk koffiedik kijken, maar de tendens binnen de markt is momenteel nog erg positief. Maar hoe komt dat?

Bitcoin kopen voor professionals: Tesla

Wie er niet twijfelde over Bitcoin kopen en het met een groot deel van zijn beschikbare vermogen deed is het brein achter onder meerdere Tesla, Elon Musk. Op 8 februari investeerde Musk maar liefst anderhalf miljard dollar van het vermogen van Tesla in Bitcoin. Naar eigen zeggen vond hij het beter om Bitcoins te bezitten, dan dollars of euro’s.

Niet in de laatste plaats omdat op fiat valuta (zoals dollars en euro’s) er momenteel steeds vaker een negatieve rente wordt gerekend en er een fikse inflatie plaatsvindt, waardoor dezelfde euro een jaar later minder dan een euro waard is.

Reden voor grote partijen als Tesla en investeringsmaatschappijen om een gedeelte van hun vermogen te verplaatsen naar cryptocurrency’s en over te gaan tot Bitcoin kopen. De Bitcoin prijs stond destijds ook al niet laag en toch besloot Musk om zonder pardon een behoorlijk bedrag te investeren, ongeacht de Bitcoin prijs.

Het vertrouwen in Bitcoin is dus groot, ook bij deze multinationals. Dat belooft dus veel goeds, want naarmate steeds meer en meer vermogende partijen besluiten om ook te investeren in Bitcoin zal dit de Bitcoin prijs steeds verder opdrijven. Of Bitcoin als korte termijninvestering rendementvol zal zijn blijft natuurlijk een gok, maar het algehele sentiment voor de langere termijn is erg positief.

Overweeg je ook om Bitcoin te kopen? Wij hebben een aantal interessante artikelen over Bitcoin kopen geschreven. Check ook vooral de Bitcoin koers en Bitcoin prijs voordat je overgaat tot je aankoop. Bepaal voor jezelf een interessant inkoopmoment en zorg dat je met betrouwbare partijen aan de slag gaat wanneer je Bitcoin wilt kopen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie