Afbeelding
Aansteker

Aanstekers bedrukken: even beproefd als succesvol promotiemiddel

2 april 2021 om 11:48 Partnercontent

Al vele jaren doen bedrijven er alles aan om hun eigen naamsbekendheid op een zo goed mogelijk niveau te krijgen. Want zoals we allemaal weten: een sterke naamsbekendheid maakt de kans op een tevreden stemmende omzet zo groot mogelijk. Een van de beste manieren voor het doen laten stijgen van de naamsbekendheid is om promotieartikelen uit te delen. Dit zijn veelal nuttige artikelen, uiteraard bedrukt met voor jouw bedrijf kenmerkende informatie. Laat bijvoorbeeld eens een aansteker bedrukken en beoordeel of het resultaat je bevalt. Een aansteker kopen zal dan niet meer nodig zijn voor degenen aan wie je straks gratis aanstekers hebt uitgedeeld.

Welke informatie laat je op een aansteker drukken?

Uiteraard kan het per bedrijf(seigenaar) verschillen welke informatie het meest belangrijk wordt geacht om door een professionele drukkerij op een aansteker te laten plaatsen. Toch kunnen we stellen dat de naam en het logo van je bedrijf logische keuzes zijn wat dit betreft. Men moet namelijk ten eerste weten van wie de aansteker ook alweer afkomstig is. Mocht je vervolgens nog ruimte over hebben, iets waarop de kans bij aanstekers van een relatief groot formaat uiteraard extra groot is, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je contactgegevens, je website en/of korte productinformatie te publiceren.

Ga altijd voor een proefdruk

Wanneer je inmiddels daadwerkelijk hebt besloten in te zetten op het laten bedrukken van een grote partij aanstekers, dan is het verstandig om in zee te gaan met een drukker waar je eerst een enkele aansteker als proef kunt laten bedrukken. Aangezien je straks namelijk tientallen, honderden of misschien wel duizenden aanstekers laat bedrukken en uitdelen is het uiteraard wel van essentieel belang dat je tevreden bent over het tot uiting komen van vormgeving en de informatie die erop wordt verstrekt. Wordt er een proefdruk verstrekt, dan biedt dit nog een extra gelegenheid om de bedrukking nog verder te perfectioneren.

Waar en aan wie deel je je bedrukte aanstekers uit?

De meeste bedrijfsleiders die voor promotionele artikelen zoals bedrukte aanstekers gaan delen deze met name uit aan klanten. Bij voorkeur zou je dit natuurlijk doen aan mensen die je nu als potentiële klanten zou aanmerken. Het liefst maak je namelijk van potentiële klanten daadwerkelijke klanten. Bovendien zou het ideaal zijn als je van incidentele klanten vaak terugkerende klanten kunt maken. Per sector kan het verschillen waar je deze aanstekers het best kunt uitdelen, maar feit is dat beurzen en andere aan jouw vakgebied gerelateerde evenementen altijd geschikte momenten hiervoor zijn. Ben je met je onderneming vooral op lokaal niveau actief, dan kun je er ook voor kiezen om je bedrukte aanstekers in een winkelcentrum of wijkcentrum uit te delen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie