Afbeelding
Shutterstock

Tips om nog meer van jouw tuin te genieten

11 juni 2021 om 14:43 Partnercontent

Wie zegt dat je elk jaar op vakantie moet gaan? Zo lang het zonnetje schijnt kan je ook heerlijk genieten van de zomer in je eigen tuin. Hoe je je optimaal kunt uitleven in je eigen tuin lees je in dit artikel.

Een gezellige zithoek

Genieten van je favoriete boek doe je natuurlijk niet in een harde en oncomfortabele stoel. Het ultieme luxegevoel krijg je als je je nestelt in je fijne loungeset. Loungemeubelen zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten en kleuren. Bij het uitzoeken van je loungeset zijn er een aantal keuzes te maken:

- Vorm: wil je een eiland, een hoekopstelling, een loveseat of een stoel-bank combinatie?

- Kleur: welke kleur past het beste bij de andere kleuren in de tuin (tegels, schilderwerk, planten)

- Accessoires: welke (kleur) kussens neem je erbij, is er een (salon of eet-) tafel nodig?

- Materiaal: loungesets zijn verkrijgbaar in wicker, aluminium en rotan

BBQ-avonden met vrienden of familie

Synoniem met de zomer zijn gezelligheid en lange avonden op het terras. Uiteraard vergezeld van een goed glas wijn, een fris biertje en een knetterende BBQ. Onder andere bij Heuts kun je BBQ’s kopen. Ook hier is er heel wat te kiezen: wil je een elektrische BBQ, eentje op gas, of toch liever een traditionele houtskoolbarbecue? Of ga je voor een complete buitenkeuken, want dat kan ook natuurlijk.

Een opgeruimde en onderhouden tuin

Ontspannen genieten doe je pas echt als je tuin er strak en goed verzorgd uitziet. Denk hierbij aan een vers gemaaid gazon, mooi gesnoeide planten, struiken en bomen, geen rondslingerende troep. Toegegeven, het kost even wat tijd en werk maar als de zon schijnt kun je lekker doorwerken en krijg je nog een kleurtje ook. Tip: om later ergernissen te voorkomen, kun je er ook het beste voor zorgen dat het tuinhuisje netjes opgeruimd is.

Tot rust komen

Het hele jaar rennen we van hot naar her. Kinderen, werk, het onderhouden van contacten. Het is belangrijk om af en toe helemaal tot rust te komen zodat je jezelf weer een beetje kunt opladen. En waar kun je dat nou beter doen dan in je tuin? Drink bijvoorbeeld je eerste kopje koffie of thee op het terras, luister naar de vogeltjes en leg de telefoon even weg. Ook ’s avonds kun je prima ontspannen in de tuin, bijvoorbeeld door, gezeten op je loungeset, lekker weg te dromen bij een open haard of vuurkorf.

Onmisbare tuinaccessoires

De loungeset is geïnstalleerd en staat te pronken op het terras. De tuin ziet er mooi uit, de rommel is opgeruimd en de BBQ staat nog na te gloeien. Tijd om de puntjes op de i te zetten! Wat kun je nog meer doen om de feestvreugde in de tuin te verhogen? 

- Een muziekje erbij (door heel eenvoudig je telefoon te verbinden met een draadloze speaker)

- Gezellige verlichting (dit kan bijvoorbeeld met LED solar lampjes: decoratief, leuk én goedkoop)

- Terrasverwarming voor als het later op de avond wat kouder wordt

- Decoratie om het helemaal af te maken (zoals bloempotten, beeldjes, kussens, lampen en lantaarns)

Wil je het helemaal luxe maken? Dan kan je denken aan het plaatsen van een zwembad,een paviljoen of tent, een buitendouche of een (opblaasbare) jacuzzi.

Leuke dingen om te doen

Ben je wel een beetje uitgelezen en is er niets meer om op te ruimen? Dan kun je er nog aan denken om wat te klussen in je tuin. Op internet zijn er vele DIY (Do It Yourself)-projecten te vinden; van het bouwen van een buitenbarretje tot het vogelvriendelijk maken van je tuin. Of speel spelletjes met de kinderen: jeu de boules, een waterballon gevecht, voetbal of badminton. Heb je nog kleine kindjes, dan kun je een speurtocht organiseren (waarbij jij dan natuurlijk vanuit je luie stoel de boel in de gaten houdt en aanwijzingen geeft). 

Kortom, er is genoeg te doen deze zomer. Nu alleen nog hopen dat de zon meewerkt!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie