Afbeelding
Foto: Shutterstock

Online kopen van auto’s steeds populairder

13 september 2021 om 13:54 Partnercontent

Steeds meer Nederlandse consumenten kopen hun auto online. Daar waar men voorheen standaard naar de dealer ging voor het uitzoeken van een nieuwe occasion, gebeurt dat tegenwoordig steeds minder vaak. Niet alleen online een auto kopen is populairder geworden. Ook schaffen consumenten losse onderdelen hun auto vaker online aan. Denk bijvoorbeeld aan remblokken voor de Ford Ka, nieuwe velgen voor een Hyundai i20, enzovoorts. In dit artikel lees je meer over de trends binnen de autobranche.

Eenvoudig online een auto bestellen

Online een auto kopen is niet alleen interessant wanneer je een nieuwe auto wenst. Ook gebruikte, tweedehands auto’s worden online verkocht. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om auto’s die voorheen werden aangeboden in combinatie met private lease. Een houder van zo’n contract heeft bij veel aanbieders de mogelijkheid om de auto vervolgens blijvend over te nemen. Gebeurt dit niet, dan brengt een leasemaatschappij de auto op de markt. Doordat deze auto’s vaak maar enkele jaren oud zijn, is het een hele interessante optie voor consumenten die zoeken naar een betrouwbare occasion. Schaf direct een setje remblokken aan en vergelijkbare onderdelen, om de auto weer als nieuw te laten lijken.

Mogelijkheid om een auto in te ruilen

Belangrijk verschil tussen het online bestellen van een auto en het kopen van de auto bij een dealer, is het feit dat je vooraf geen proefrit maakt. Dit lost men op, doordat je als consument ook bij het online bestellen van een auto de mogelijkheid hebt om deze in te ruilen voor een ander model als de auto niet bevalt. Daarbij krijg je als consument vaak BOVAG-garantie op het voertuig. Mocht je onverhoopt te maken krijgen met een defect, dan kun je de auto in veel gevallen gratis laten repareren. Overigens is het vaak ook mogelijk om de aankoop van een occasion bij een online verkoper te combineren met een serviceabonnement bij een dealer.

Zelf onderdelen in auto vervangen makkelijker geworden 

Niet alleen de online aankoop van een occasion en het kopen van losse onderdelen is makkelijker geworden. Daarnaast zijn er ook tal van sites waarin jij makkelijk en overzichtelijk allerlei autoonderdelen kan vinden, zo ook op Autoparts Online kan jij makkelijk alles vinden wat je nodig kan hebben. Het is dan ook niet raar dat steeds meer mensen ervoor kiezen om deze onderdelen zelf te bestellen en te monteren. Op internet zijn hiervoor talloze video’s te vinden, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe het monteren van deze onderdelen in z’n werk gaat. Zeker wanneer iemand in je omgeving kennis heeft over het monteren van onderdelen, hoef je hier niet langer voor naar de garage. Online onderdelen kopen en deze zelf monteren is aanzienlijk goedkoper. Niet alleen bespaar je de uren die de garage besteedt aan het monteren van de onderdelen. Ook wordt over de onderdelen geen marge berekend, wanneer je deze zelf aanschaft. Let er bij de aankoop van onderdelen goed op, dat het onderdeel past bij het type auto wat je hebt. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie