Afbeelding
Foto door form PxHere

Makkelijk de goedkoopste zorgverzekering voor 2022 vinden?

30 september 2021 om 16:15 Partnercontent

Uit de Miljoenennota blijkt dat de zorgpremies in 2022 opnieuw stijgen. De laatste jaren steeg deze premie vrijwel constant en deze trend zet aankomend jaar door. De verwachting is dat Nederlanders van 18 jaar en ouder gemiddeld 31 euro per jaar meer gaan betalen. Ondanks dat dit omgerekend ‘slechts’ ongeveer 2,58 euro per maand is, is dit voor sommige mensen de druppel die de emmer doet overlopen. Geldt dit ook voor jou? Overweeg dan om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. In deze tekst vertellen wij je hoe je makkelijk en snel de goedkoopste zorgverzekering 2022 vindt.

Vergelijk zorgverzekeringen met elkaar
Veel mensen denken dat het veel tijd en moeite kost om de goedkoopste zorgverzekering voor 2022 te vinden. Als je een voor een de site van verschillende verzekeraars bezoekt, kost dit je inderdaad behoorlijk wat tijd. Daarom besluit je het mogelijk maar te laten voor wat het is. Zonde, want je kunt vandaag de dag vergelijkingssites gebruiken om zorgverzekeringen te vergelijken. Zo’n site vergelijkt binnen de kortste keren een groot aantal zorgverzekeraars met elkaar. Hierdoor is makkelijk de goedkoopste vinden een fluitje van een cent.

Focus je niet alleen maar op de prijs
Net als iedere andere Nederlander van 18 jaar en ouder wil je het liefst zo weinig mogelijk betalen voor jouw zorgverzekering. Met behulp van een vergelijkingssite is dit niet bepaald lastig. Als je jouw eisen invoert, toont zo’n site je binnen een paar tellen verzekeringen die hieraan voldoen. Vaak zie je direct ook hoeveel premie je betaalt voor de verschillende zorgverzekeringen. Hierdoor zie je direct wat de goedkoopste zorgverzekering is.

Ondank dat een lage prijs verleidelijk is, raden wij je niet aan je hier volledig op te focussen. Waarom niet? Omdat het belangrijk is dat je goed verzekerd bent. Veel mensen zien dit als vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. De ene zorgverzekeraar kan namelijk aanzienlijk meer dekken dan de andere. Kijk daarom eerst naar de manier waarop je verzekerd bent en richt je daarna pas op de prijs. Kies je blind voor de goedkoopste zorgverzekering? Dan kom je mogelijk voor verrassingen te staan als je in 2022 zorg nodig hebt.

Wel of niet aanvullend verzekeren?
Je kunt niet alleen besparen op de premie door voor de goedkoopste zorgverzekering te kiezen. Nee, want ook de manier waarop je verzekerd bent heeft invloed op de prijs. Wanneer je alleen voor een basisverzekering kiest, betaal je een relatief lage premie. Sluit je daarnaast ook nog één of meerdere aanvullende verzekeringen af? Dan stijgt jouw premie. Logisch, want je bent beter verzekerd. Toch worden aanvullende verzekeringen lang niet altijd gebruikt. Twijfel je of je zo’n verzekering nodig hebt? Overweeg dan om aanvullende verzekeringen achterwege te laten. Jouw zorgverzekering valt hierdoor goedkoper uit.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie