Afbeelding
Foto: Pixabay

Hoe kun je een corona sneltest bij jezelf doen?

19 november 2021 om 13:45 Partnercontent

Het coronavirus slaat wild om zich heen. De besmettingen lopen gigantisch hoog op, terwijl de overheid niet direct een oplossing lijkt te hebben. Dit is al voldoende reden voor eenieder om zich aan de basisregels te houden. Door je netjes aan de basisregels te houden, is de kans op een besmetting namelijk een stuk kleiner.

Heb je alsnog het idee dat je corona opgelopen hebt? Ben je bijvoorbeeld verkouden? Of merk je dat je helemaal niet fit bent? In dergelijke situaties is het verstandig om een sneltest corona te doen. Deze sneltest kun je gewoon bij jezelf uitvoeren, waarna je binnen een kwartier al de uitslag hebt. De ervaring leert bovendien dat deze sneltesten vrij betrouwbaar zijn.

Neem er even goed de tijd voor

Het uitvoeren van een sneltest kost zeker niet veel tijd. Toch is het verstandig om hier even goed de tijd voor uit te trekken. Zo moet je bijvoorbeeld eerst even heel goed de handleiding doornemen. Ook moet je er even goed voor gaan zitten, zodat je met het wattenstaafje tot diep in jouw neus kunt komen.

Volg de handleiding goed op

Sowieso is het van cruciaal dat je de handleiding goed opvolgt. Neem de handleiding aandachtig door en volg de stappen vervolgens één voor één op. Wil je uit luiheid of vanwege de snelheid een stap overslaan? Doe dat absoluut niet. Door een stap over te slaan, tast je de betrouwbaarheid van de sneltest aan. Doe daarom verstandig en volg alle genoemde stappen netjes op.

Dring tot diep in jouw neus

Het klinkt niet al te prettig, maar zorg ervoor dat je met het wattenstaafje echt diep tot in je neus komt. Alleen op die manier kunnen de juiste cellen uit je neus gehaald worden. Deze cellen worden door de sneltest vervolgens geanalyseerd; heb je wel of geen corona? Alleen door het wattenstaafje diep genoeg in jouw neus te doen, kun je van de gewenste betrouwbaarheid uit gaan. Ook is het aan te raden om het wattenstaafje goed rond te draaien; dit lees je echter ook in de handleiding terug!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie