Afbeelding
Foto Pixabay

Is een autoverzekering duur?

21 maart 2023 om 10:44 Partnercontent

Iedereen die in Nederland een auto heeft en daarmee de openbare weg op gaat, moet een autoverzekering hebben. Voor deze verzekering betaal je een maandelijkse premie. Wil jij graag voor een lage prijs verzekerd zijn, dan is het verstandig om een pakket te kiezen dat het beste bij jouw wagen past. Het is namelijk niet aan te raden om slechts de goedkoopste optie te kiezen omdat je dan alsnog risico’s loopt op hoge kostenposten. Hoe dat zit, leggen wij je graag uit. Ook laten wij je graag zien hoe je kunt zorgen dat jouw wagen niet alleen goed, maar ook voordelig verzekerd is. 

Drie basisverzekeringen

Als je je auto verzekeren wilt, kun je kiezen uit drie soorten verzekeringen: de WA-basisverzekering, de WA+ verzekering en de All Risk verzekering. Laat je bij de keus voor een van deze opties altijd leiden door de leeftijd van jouw auto. Heb jij een gloednieuwe wagen, dan is de All Risk verzekering de beste keus. Met deze verzekering wordt namelijk ook schade die jij als gevolg van een aanrijding hebt opgelopen, vergoedt. Kies je voor de WA-basisverzekering, dan draai jij zelf op voor deze kosten en dat kan je duur komen te staan. Heb jij juist een oude auto, dan is het beter om juist enkel de WA-basisverzekering te kiezen. Vaak is de dagwaarde van je oude auto lager dan de kosten die je voor de reparatie moet betalen. Auto’s die ouder dan zes jaar zijn, zijn daarom het voordeligst uit wanneer er een WA-basisverzekering op zit. 

Aanvullende verzekeringen kiezen

Het basisprincipe van een verzekering is dat je eventuele financiële risico’s afkoopt: raak je betrokken bij een aanrijding, dan worden de kosten vergoed door je verzekeraar. Een heel goedkope verzekering betekent dus meer risico’s op kostenposten. Vandaar dat een uitgebreidere verzekering met een hogere premie op de lange termijn veel voordeliger kan zijn. Kijk daarom ook eens naar de aanvullende verzekeringen. Je kunt kiezen voor een inzittendenverzekering waarmee je passagiers en hun spullen verzekerd zijn. Ook kun je een pechhulpverzekering nemen waarmee je altijd een monteur kunt laten komen wanneer jij stil komt te staan langs de kant van de weg. 

Goed rijgedrag wordt beloond

Een andere manier om de kosten van je autoverzekering laag te houden, is door te zorgen dat je goed gedraagt in het verkeer. Een roekeloze rijstijl leidt sneller tot schade en daar zitten verzekeraars niet op te wachten. Hoe meer schadevrije jaren jij kunt realiseren, hoe voordeliger je verzekering wordt. Bij Univé kun je daarnaast ook de Veilig op Weg App gebruiken: deze beoordeelt jouw rijstijl en een goede beoordeling leidt tot een lagere premie. Tot slot kun je ook meerdere verzekeringen bij een verzekeraar afsluiten waarmee je een korting kunt realiseren die tot maar liefst 10% kan oplopen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie