Afbeelding
Eigen foto

Mols en Van Maas de Bie succesvol op NK Squash 2019

11 februari 2019 om 11:14 Sport/sport

HOOFDDORP Elcke Mols en Catlyn van Maas de Bie waren afgelopen weekeinde voor 'MeerSquash succesvol op het NK Squash. Beide jeugdspeelsters werden derde in hun categorie tijdens het toernooi dat in het Amsterdamse Frans Otten Stadion werd gehouden.

Voor Van Maas de Bie was het niet de eerste keer dat ze ver kwam op het NK Squash. Vorig jaar werd ze uiteindelijk vierde, dit jaar deed ze het een plek beter waardoor ze op het podium belandde. In de Dames B verloor ze in de halve finale nipt van Carlijn de Zwijger, maar versloeg ze in de strijd om het brons Joanneke van Kalsbeek met 3-2 (11-9, 8-11, 11-7, 10-12, 11-3).

SUPERTALENT Ook Elcke Mols mocht afgelopen zondag de bronzen medaille mee naar huis nemen. Het 9-jarige supertalent van 'MeerSquash kwam uit in de Dames C en deed het daar geweldig. De uiteindelijke winnares, Eva Maas, was in de halve finale helaas met 3-1 te sterk. In de strijd om het podium won ze daarna, na een 0-2 achterstand, wel van Nathalie van Zeijl met 13-11 in de vijfde set.