Een van de vele aanvallen van De Kikkers.
Een van de vele aanvallen van De Kikkers. Robert Joore

Ruime overwinning voor hockeymannen van De Kikkers

18 maart 2019 om 09:00 Sport/sport

NIEUW-VENNEP De Kikkers Heren 1 heeft zondagmiddag met 6-3 gewonnen van Athena, de hekkensluiter van de competitie. De Vennepers waren op vrijwel alle vlakken beter dan de tegenstander. Het team van trainer Peter Hortulanus hield de tegenstander echter geruime tijd onnodig in de wedstrijd. Pas in de tweede helft wisten de heren van De Kikkers serieus afstand te nemen, waardoor het team de belangrijke drie punten in Nieuw-Vennep hield.

Droog weer, een heerlijk voorjaarszonnetje en tientallen toeschouwers die vanaf de zijlijn aanmoedigen: het zijn de ideale omstandigheden voor een prachtige zondagsmiddagwedstrijd. Bovendien kreeg De Kikkers de mogelijkheid om vertrouwen te tanken tegen de nummer laatst van de competitie. Vertrouwen dat welkom is aangezien de middenmoot zeer dicht bij elkaar zit. De Kikkers staat als zevende geklasseerd, maar tussen de nummer vijf en negen zitten slechts vier punten verschil. Een spannende apotheose lijkt eraan te komen. En dan kan je maar beter vertrouwen hebben.

NIET SCHERP De Kikkers begon echter zeker niet scherp aan het duel met Athena. De thuisploeg verloor in de openingsfase, na uitstekend drukzetten van de tegenstander, een aantal keer knullig de bal. Geluk bij een ongeluk wist Athena daar steeds weinig mee te doen.

Ondanks het ogenschijnlijk onzekere spel kwam De Kikkers al na 5 minuten op een 1-0 voorsprong. De Vennepers kregen vroeg een strafcorner mee en deze werd dankbaar binnengewerkt. Het was het ideale begin voor De Kikkers, dat met het doelpunt beter in de wedstrijd kwam. In de 10de minuut viel de 2-0 na een snelle aanval over rechts. De bal werd in eerste instantie gemist voor open doel, maar uit dezelfde aanval werd alsnog het tweede doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Toen 2 minuten later ook de 3-0 viel, leek de wedstrijd over en uit te zijn.

SCHERPTE Elke sporter weet echter: als je denkt dat iets over de streep is, komt het moeilijkste gedeelte van de wedstrijd: de scherpte vasthouden. Dat was precies waar De Kikkers mee kampte, want na de 3-0 verslapte de ploeg, zag het Athena steeds beter in de wedstrijd komen en was het wachten op het tegendoelpunt. Dat kwam er na een intikkertje op de doellijn: 3-1.

Nog niet veel aan de hand, want de marge was nog altijd twee doelpunten. Echter, toen de tweede goal van Athena viel na een schitterende hoge bal in de kruising, leek de spanning volledig terug te zijn in de wedstrijd. Dit was hét moment voor De Kikkers om weer 'wakker te worden' en het spel te gaan maken.

SOLIDE De thuisploeg trok vervolgens de wedstrijd weer naar zichzelf toe en wist in de slotfase de score verder uit te breiden naar een solide overwinning: 6-3. Volgende week wachten de heren van De Kikkers de loodzware wedstrijd tegen de koploper van de competitie, AMVJ. In de uitwedstrijd verloren De Kikkers nog met 4-0.