Bianca Verzaal kan het amper geloven dat zij de scooter gewonnen heeft.
Bianca Verzaal kan het amper geloven dat zij de scooter gewonnen heeft. Trudy Witteman

Dorpse sfeer én scooter op Vijfhuizen Open spreekt aan

9 juli 2019 om 10:00 Sport

VIJFHUIZEN Haar vreugdekreet moet in haar woonplaats Hoofddorp te horen zijn geweest. Zó blij was Bianca Verzaal toen bleek dat juist zij de hagelwitte Capri-scooter had gewonnen op het Tennisvereniging Vijfhuizen Intermat Open.

Zondagavond, zeven uur. In het bomvolle clubhuis van de Vijfhuizense tennisvereniging is hartstochtelijk meegeleefd met de Oranje Leeuwinnen. Net als in heel Nederland is gediscussieerd over de aan de Verenigde Staten toegekende strafschop, maar ondanks het verlies overheerst de trots. Zilver mag er ook zijn.

HULDIGING Direct na de wedstrijd begint de huldiging van de winnaars van de 31ste editie van het open toernooi dat met 293 deelnemers en 203 partijen volgens toernooileider Marijntje Borgwat 'stijf vol zat'. Met prijs en bloemen in de hand kijkt Hoofddorper Kenny de Jong (TV In den Boogaerd) terug op zijn partij tegen Johan van Neste (TV Badhoevedorp) in de hoogste toernooi-categorie HE A. Door hem gewonnen met 6-2 en 6-3.

"Ik kon goed druk zetten, maar een beetje geflatteerd is deze uitslag wel", geeft hij toe. Over het toernooi is de 31-jarige deelnemer die al tennist vanaf het moment dat hij een racket kon vasthouden, dik tevreden. "Alles is tot in de puntjes geregeld hier. Er was steeds veel publiek en de dorpse sfeer hier bevalt me uitstekend."

CHAMPAGNEKOELER Als de winnaars zijn gehuldigd wordt het zowaar stil op het zonovergoten complex. Victor Blankert van het gelijknamige autobedrijf dat de scooter heeft aangeboden, steekt zijn hand in de champagnekoeler met daarin de namen van alle deelnemers. 'Als ik 'm win vreet ik m'n schoen op', klinkt het op het terras.

Het blijft spannend, ook voor deze deelnemer want pas bij de tweede trekking is het raak. En goed ook. 'Nee, nee, nee, dat kan niet', gilt Bianca Verzaal met overslaande stem. Het kan dus wél. De Hoofddorpse staat te trillen op haar benen als ze de sleuteltjes overhandigd krijgt.

VERLOREN "Ik heb de finale van mijn partij verloren maar dit maakt alles goed", straalt ze. "We zitten in een heerlijke flow deze week en ik had het voorgevoel dat ik de scooter ging winnen. Afgelopen donderdag heeft mijn zoon Danick zijn autorijbewijs gehaald en dus mag hij nu op de scooter rijden. Ook is hij over naar 5-Havo en ikzelf heb net een nieuwe baan. Ik kan het maar niet geloven. Het is echt bizar", zegt ze met een verliefde blik op de glimmende Capri. Haar Capri..

Als er een pechprijs zou hebben bestaan was die naar de broers Tom en Frank van Overbeek gegaan. Ga maar na: in de finale van zijn singlepartij had Tom nog slechts één game nodig om zich kampioen te mogen noemen. Maar het noodlot sloeg toe en voor eigen publiek moest hij vanwege een hamstringblessure opgeven. Frank kwam niet eens aan de finale toe. Na zijn gewonnen partijen in zowel de single als de mix werd hij 's morgens wakker met een verdachte pijn in zijn kuit en op aandringen van zijn vrouw Marije nam hij het verstandige besluit niet verder te spelen. Met pijn in het hart.

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie