Afbeelding
Judo Yushi

Twee judoka’s van Judo Yushi op podium NK

9 april 2018 om 11:21 Sport/sport

NIEUW-VENNEP Judo Yushi heeft goed gepresteerd op het NK tot 15 jaar met een tweede plaats voor Tom Duivenoorden en een derde plaats voor Maira Medema.

Voor het NK tot 15 jaar hadden vijf judoka’s zich via het kampioenschap van Noord-Holland geplaatst. Tom  Duivenvoorden en Maira Medema pakten op het NK een podiumplaats.
Duivenvoorden won in de klasse tot 55 kg vier partijen op rij met houdgreep. In de eerste ronde van Jaid Cornelia uit Zuid-Nederland, de tweede ronde van Jaylani Akudaman uit Noord-Nederland, de kwartfinale van Gijs Limbourg uit Limburg en de halve finale van Colin Dittmar uit Oost-Nederland. In de finale tegen Romec Schneider (Noord-Holland) stond de Venneper met wazari voor, maar kon hij het punt niet over de streep trekken. Dit keer verloor hij zelf met houdgreep, waardoor hij zilver won.

Maira Medema was in de klasse tot 40 kg de eerste wedstrijd vrijgeloot. In de tweede ronde won zij van Chandra de Vos uit Zuid-Holland  met ippon door houdgreep, de derde ronde van Nohade Riadi (Oost-Nederland) met wazari door beenveeg, en vervolgens met ippon door houdgreep. In de halve finale verloor Medema van Julie Beurskens met wazari door schouderworp. De strijd om brons tegen Maud Lavrijssen besliste Medema vervolgens met uchi-mata , waar ze wazari mee scoorde.
Estrella Otte behaalde na vijf wedstrijden een gedeelde zevende plaats in de klasse -44 kg. Lieke van Lierop (-52 kg) stond twee partijen op de mat. Nora de Smit (-32 kg) drie wedstrijden.