SCW biedt koploper AMVJ prima partij

10 maart 2011 om 00:00 Sport

RIJSENHOUT - "Hier kan ik heel goed mee verder, al is het jammer dat we niet een puntje pakken." Lex van der Horst kon met veel meer voldoening terugkijken op de wedstrijd van zijn team dan vorige week bij Foritus. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen een sterke tegenstander. Beide ploegen probeerden te voetballen, ondanks het moeilijke veld. Ik was er niet blij mee dat vanochtend de A1 op het hoofdveld speelde."

Zo bleef er nog wel wat te wensen over voor de trainer van SCW. Het veld was inderdaad vreselijk hobbelig en met een beetje meer geluk had SCW een punt gepakt tegen de koploper. Maar er waren ook momenten in de wedstrijd waarop het SCW niet tegen zat. Bijvoorbeeld in de achtste minuut toen een te zachte terugspeelbal van Ben Sharon zijn doelman Jeroen Pathuis voor grote problemen stelde. Ten koste van een overtreding redde Pathuis, het was afwachten hoe zwaar de strafmaat zou zijn.

Scheidsrechter J.J.M. van der Horst die uitstekend floot besloot het vergrijp van Jeroen Pathuis af te doen met een strafschop en zonder kaart. Een besluit dat lang niet alle scheidsrechters zouden hebben genomen, even los van terecht of niet terecht. Jeroen Pathuis mocht kaartloos blijven staan en hij dook de goede inzet uit zijn rechterbenedenhoek. "We hebben 'm gezien", legde Lex van der Horst aan de binnen gehoorafstand aanwezige supporters uit. "We hebben AMVJ twee keer een strafschop zien nemen."

De allereerste kans van de wedstrijd was meteen in de eerste minuut voor Jeff Kaslander. De snelle linkerspits werd uitstekend gelanceerd, kapte de bal en zag zijn inzet op het laatste moment worden geblokt. Dat zou een fantastische start zijn geweest voor SCW na de zeperd bij Fortius die Jim Biesheuvel een schorsing van zes wedstrijden opleverde. Vanaf de bank werd toeschouwer Jim Biesheuvel flink geplaagd met zijn enthousiaste protestactie van een week eerder.

Halverwege de eerste helft was SCW nog een keer echt dreigend voor de goal. Een voorzet van Jeff Kaslander werd knap gekopt door Bart Laska die zijn inzet net naast het doel zag belanden. Aan de andere kant probeerde koploper AMVJ zeker ook om met aanvallend voetbal het verschil te maken. Richard de Waal moest een keer aan de noodrem trekken en hij mocht niet mopperen dat hij slechts geel kreeg, een inzet vanaf vijf meter werd hoog over geschoten. De rust brak aan met 0-0.

Tien minuten na rust was er eerst een goede actie van Robin Helder op rechts. Zijn voorzet werd door Bart Laska over geschoten. Uit de eerstvolgende aanval van AMVJ was het wel raak. SCW verloor drie duels op rij en de voorzet vanaf de rechterflank kon worden gecontroleerd en de bal verdween onhoudbaar laag in de linkerhoek: 0-1. Halverwege de tweede helft wisselde Lex van der Horst. Marc van Straalen kwam in het veld voor Maaikel van Daatselaar en SCW ging 3-4-3 spelen. Robin Helder mocht de hele rechterkant voor zijn rekening nemen.

Ook Timo den Edel kwam nog in het veld voor Jeff Kaslander. SCW deed wat het kon maar het was niet genoeg om koploper AMVJ in verlegenheid te brengen. De counters van de gasten waren niet ongevaarlijk maar een tweede goal viel niet. Tot de laatste seconde zat een punt erin voor SCW maar die ene bal wilde niet goed vallen. "Als ik zie hoe Richard de Waal vandaag op de plek van Jim Biesheuvel speelde, dan kan ik alleen maar tevreden zijn", besloot Lex van der Horst zijn verhaal ondanks de 0-1 nederlaag.

Bij de foto's: Op het middenveld werkte Bart Laska zich een slag in de rondte namens SCW en ook Maaikel van Daatselaar stond model voor de inzet waarmee heel SCW na de matige partij bij Fortius koploper AMVJ bestreed (foto's Ron van der Steeg).