Hoofddorp met speels gemak langs De Bilt

7 april 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Stefan Teeken was tevreden over de 5-1 winst op De Bilt. "We speelden niet eens zo heel goed", had hij gezien. "Na de vroege 1-0 en een aantal mogelijkheden op meer verslapten we. In de rust heb ik gewaarschuwd dat het tempo omhoog moest. Net als in eerdere wedstrijden hebben we De Bilt na rust stuk kunnen spelen."

Stefan Teeken memoreerde ook de ruime mogelijkheden die de selectie van Hoofddorp biedt. Hij kon niet beschikken over Arwin Mols, Wesley Kamerbeek en Michael Schuit en Danny Hendriks was ziek geweest en daardoor niet helemaal fit. Meteen na de 5-1, een staaltje techniek die de tegenstanders degradeerde tot figuranten, kwam Nick Meulenbroek als derde wissel in het veld voor Hendriks. Eerder kwamen André Yesemba en Sander Stroo al in het veld voor Patrick Tol en Martijn Tjon A Njoek.

Martijn Tjon A Njoek scoorde in de 51e minuut de 2-0 na een individuele actie. André Yesemba en Sander Stroo speelden de hoofdrol bij de 4-1 een kwartier voor tijd. Yesemba liet op een goede actie op de rechterflank een afdraaiende voorzet los die via Danny Hendriks bij Sander Stroo terechtkwam. Stroo draaide schitterend weg bij zijn tegenstander en schoot de bal snoeihard langs de kansloze keeper.

Danny Hendriks had namens Hoofddorp in de vierde minuut de score geopend. Op de rand van het strafschopgebied controleerde hij een afvallende bal. Vervolgens zocht Hendriks het duel met de laatste man van De Bilt die hij in tweede instantie rond de strafschopstip ijskoud uitspeelde door de bal tussen de benen door te tikken en daarna te scoren: 1-0. Kansen voor Ibrahim Akkabi en Ivar Lammers leverden geen tweede doelpunt op, daarna werd Hoofddorp slordiger en De Bilt kreeg mogelijkheden.

Na een halfuur spelen redde Donovan Partosoebroto op een inzet van dichtbij, via zijn lichaam en de lat sprong de bal het veld weer in. Stefan Teeken waarschuwde zijn ploeg in de rust voor het gevaar van de te kleine marge van maar een doelpunt, terwijl Hoofddorp veel sterker was dan de gasten.

Jelmer de Winter, die zich naar de zin van zijn trainer te vaak uit de spits liet terugvallen, scoorde fraai 3-0, waarna De Bilt toch wist te profiteren van een gebrek aan scherpte achterin bij de thuisploeg, 3-1 in de 69e minuut. De Bilt heeft echter geen moment de illusie kunnen koesteren dat er iets te halen viel in Hoofddorp. Door te wisselen verzwakt Stefan Teeken zijn team niet, dat bleek uit de 4-1 van Sander Stroo. Na de 5-1 van Danny Hendriks was de wedstrijd gedaan, volgende week mag Hoofddorp laten zien dat de zeperd thuis tegen Roda 23 toch echt een incident was.

Bij de foto's: Martijn Tjon A Njoek ('Tjoekie') blij met zijn 2-0, Danny Hendriks dollend naar 5-1, Ibrahim Akkabi scoorde een keertje niet (foto's Ron van der Steeg)