Goede helft, slechte helft Zwanenburg

15 september 2011 om 00:00 Sport

ZWANENBURG - “Een terecht gelijkspel, wij speelden een groot deel van de eerste helft veel te slap”, luidde het kritische commentaar van Edwin Eefting. “We begonnen nog wel goed in de eerste tien minuten maar daarna zette Bloemendaal ons uitstekend vast. Onze laatste lijn kreeg geen kans meer om op te bouwen. Dat verraste ons niet maar we konden daar toch niet het juiste antwoord op vinden. De goal van Bloemendaal kwam wat gelukkig tot stand na fouten van onszelf, maar bij die 0-1 stand heeft Remco van Schagen met een aantal uitstekende reddingen Zwanenburg in de wedstrijd gehouden. Als we met 0-3 of 0-4 waren gaan rusten dan had niemand daar vreemd van opgekeken. In de rust heb ik geheel tegen mijn gewoonte in een aantal spelers persoonlijk aangesproken op het feit dat zij voor rust onvoldoende thuis hadden gegeven. Voetbal is een teamsport maar ik vond dat ik vandaag een aantal spelers rechtstreeks moest aanspreken. Ik had er echt vier of vijf kunnen wisselen maar dat voelde voor mij teveel als de weg van de minste weerstand. Na rust hebben wij heel veel druk gezet, Bloemendaal kwam er helemaal niet meer uit. Zwanenburg was veruit de beste partij. Maar ook dan moet je een beetje geluk hebben want de bal wilde er steeds niet in omdat er een been tussen zat, de keeper redde of de bal werd van de lijn gehaald. Pas in de 79e minuut scoorde Rick Buijs de gelijkmaker op aangeven van Rick van Veen. Ton Hendriks was nog heel dicht bij de 2-1 maar een gelijkspel geeft over de gehele wedstrijd de verhouding goed weer. Beste man aan Zwanenburg zijde was Leroy van Maaren die overal te vinden was en gedurende de wedstrijd misschien wel een dubbele marathon heeft afgelegd.”