Slechte fase kost UNO de wedstrijd tegen ‘oud’ HBC

22 september 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - “Het tweede deel van de eerste helft was dramatisch slecht”, gaf Marcel Tukker als oorzaak voor de 5-2 nederlaag van UNO bij het ‘oude’ HBC. “We begonnen nog wel goed, want na een goed opgezette aanval scoorde Thorben Krenten 0-1. Daarna zakte het niveau dramatisch. HBC kon met simpele driehoekjes de gelijkmaker scoren. Daarna hield niemand zich meer aan de afspraken bij rust stond het 4-1 voor HBC. In een donderspeech heeft Edwin van Maas gezegd dat HBC nog steeds verslagen kon worden als iedereen zijn taken maar zou blijven uitvoeren. We begonnen goed aan de tweede helft en uit een wegens hands toegekende strafschop scoorde Benjamin Riedewald de aansluitingstreffer. Binnen vijf minuten scoorde HBC weer de 5-2 en daarna hebben we er van alles aan gedaan om helemaal terug te komen in de wedstrijd. Maar de 5-3 wilde niet vallen, dus ook aan de 5-4 en 5-5 zijn we helaas niet toegekomen. Het ontbreekt ons aan een echte afmaker.”