SVOW (zat.) kan voorsprong niet vasthouden

29 september 2011 om 00:00 Sport

WETERINGBRUG - Vooral in de kleinere kernen van Haarlemmermeer kampen voetbaltrainers met het verschijnsel 'feestweek'. Zo ook Johan Peper van SVOW, al was zijn ploeg dicht bij het eerste succes, ondanks de feestweek.

"Weer geen punt, we hebben met 2-3 verloren na een 2-0 voorsprong. Het is feestweek op het dorp en ik heb er alles aan gedaan om de jongens scherp te krijgen. Leidse Boys kreeg kansen maar wij zeker ook en dankzij een mooie kopbal van Martijn Straver gingen we met een 1-0 voorsprong rusten.

In de kleedkamer de boel weer op scherp trachten te zetten voor de tweede helft. 'Vasthouden die voorsprong', luidde het devies. En in de 52e minuut kwamen we dankzij Roy Pecht zelfs op 2-0 na een mooie aanval. Eigenlijk precies zoals ik het wil zien. Ik dacht echt dat we deze wedstrijd konden winnen.

Maar uit een onnodige vrije trap viel opeens de 2-1 en na een afgeslagen vrije trap vergaten wij de rechterkant en zo kon Leidse Boys heel eenvoudig de gelijkmaker scoren. Bij ons begonnen inmiddels de vermoeienissen van de wedstrijd en de feestweek hun tol te eisen. Ik moest drie keer wisselen en wat omzettingen doen omdat mijn back er helemaal doorheen zat. In de 85e minuut kregen we een terechte strafschop tegen, Leidse Boys speelde een op een en probeerde de overwinning te forceren. En helaas is dat ze gelukt. Maar we zijn zeker op de goede weg en de feestweek zit er bijna op.''